Ciolos: Sanatatea si Educatia vor fi printre prioritatile de realocare la rectificarea bugetara

10 Mai 2016, Adrian Nicărel

Social

Sanatatea si Educatia vor fi printre prioritatile de realocare la rectificarea bugetara, le-a spus premierul Dacian Ciolos parlamentarilor prezenti, luni, la "Ora premierului", el dand totodata asigurari ca "nu va taia mai mult" din ceea ce a fost aprobat in Legea bugetului.
Afirmatiile premierului au venit in contextul in care parlamentarii au criticat Guvernul ca a blocat 10% din bugetul educatiei, un domeniu si asa cu fonduri insuficiente.
Ciolos a explicat ca Ministerul de Finante a blocat 10% din ansamblul bugetului de stat, nu din bugetul Educatiei, pentru a putea controla deficitul bugetar in cazul in care un grad de colectare mai mic sau introducerea noilor facilitati fiscale ar pune presiune pe deficit.
''Pentru a putea controla deficitul bugetar, am prevazut aceasta regula de 10% tampon, dar care bani vor fi deblocati pentru educatie, ca si pentru celelalte domenii. Oricum, am precizat deja, educatia si sanatatea sunt prioritati pentru noi in acest an'', a afirmat premierul.
El a adaugat ca in functie de modul in care banii vor fi cheltuiti in alte domenii, daca exista disponibilitati, "e clar" ca educatia si sanatatea vor fi printre ''prioritatile de realocare''.
''Eu nu pun problema de a taia si mai mult din ceea ce a fost deja decis deja de dumneavoastra in Legea bugetului aprobata, pe 2016'', le-a mai spus Ciolos parlamentarilor.
O alta observatie adusa Guvernului de catre parlamentarii care au luat cuvantul s-a referit la utilizarea ordonantelor de urgenta ca instrument de modificare a legislatiei.
Premierul i-a asigurat pe parlamentari ca Guvernul nu intentioneaza sa vina cu ordonante de urgenta pentru a schimba ''in profunzime'' Legea educatiei.
''Consideram ca in mandatul scurt pe care-l avem la dispozitie, esential este sa contribuim la implementarea unor decizii legislative care se afla in lege, dar care de cand legea a fost adoptata pana acum nu au fost implementate si de care sistemul de educatie are nevoie'', a fost raspunsul premierului.
Sursa: www.mediafax.ro

Articole din editia din data de 10 Mai 2016

 • Cum vor fi colorate vapoarele Constantei

  Social
 • Ce au negociat taximetristii cu Primaria Constanta

  Social
 • 1 Mai - Ziua comunei Ciobanu

  Social
 • Lucrarile de reabilitare a dispensarului uman din Saraiu - aproape de finalizare

  Social
 • Fonduri europene pentru dezvoltarea si modernizarea orasului Harsova

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • O nouă sesiune a bursei locurilor de muncă la Satu Nou

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Flori pentru ostași! Ziua Armatei Române, sărbătorită ca în fiecare an, la Cumpăna

  Social
 • Spectacol aniversar pentru persoanele vârstice din Cumpăna

  Social
 • Ansamblul Silișteanca prezent la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771