Proiectul de asfaltare a drumurilor din Ostrov a fost finalizat

Aprilie 2016, Iulia Fţlfan

Administratie locala

In urma cu trei ani administratia locala Ostrov a primit finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice pentru asfaltarea drumurilor din localitate.
Proiectul "Modernizare strazi in localitatea Ostrov" a fost finantat prin OG 28 si a avut o valoare de 2,5 milioane euro. Investitia a fost posibila cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice dar si cu o cofinantare de 10% din partea Primariei.
Lucrarile, ce au presupus asfaltarea a opt kilometri de strazi, au fost demarate in anul 2014, durata proiectului fiind de aproximativ trei ani de zile. Strazile ce au beneficiat de asfaltare sunt: 1 Mai, Cazarmii, Campului, Libertatii, Florilor, Lebedei, Alunetului, Carpati, Lotului, Dobrogei, Muresului, Cismelutei, Panselelor, si Garajelor.
"Am reusit sa finalizam lucrarile de asfaltare pe cei opt kilometri de strazi. Trebuie sa mentionez ca inainte sa dam startul proiectului, pe aceste strazi au fost introduse retelele de apa si canalizare cu fonduri proprii. De altfel in ultimii ani, am extins reteaua de canalizare din Ostrov cu 10 kilometri si pe cea de apa cu 4,5 kilometri", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful administratiei locale, Niculae Dragomir.
Pentru a pune la punct infrastructura rutiera administratia locala a amenajat trotuare si a montat borduri pe o distanta de aproximativ zece kilometri.
Nu doar infrastructura rutiera s-a aflat in atentia edilului Niculae Dragomir, acesta a investit si in educatie pentru a oferi copiilor din comuna conditii de studiu cat mai bune. Astfel, au fost reabilitate institutiile de invatamant din Ostrov, mai exact Scoala cu clasele I-VIII si Liceul Carol I. De asemenea pentru desfasurarea orelor de sport, administratia locala a amenajat cu fonduri proprii trei terenuri de sport, cate unul in localitatile Ostrov, Almalau si Galita.
In prezent administratia locala asteapta obtinerea avizelor pentru a da starul lucrarilor de construire a unei piete agro-alimentare in Ostrov.
Edilul ne-a mai informat ca are in lucru mai multe proiecte pentru dezvoltarea si modenizarea comunei, printre acestea se numara: forarea unui put in localitatea Galita si extinderea retelei de apa cu aproximativ trei kilometri, extinderea pe o distanta de doi kilometri a retelei de canalizare din Ostrov si refacerea infrastructurii stradale in toate satele comunei atat prin peitruire cat si prin asfaltare.

Articole din editia din data de Aprilie 2016

 • Proiectul de asfaltare a drumurilor din Ostrov a fost finalizat

  Administratie locala
 • Pasunea comunei Oltina a fost concesionata de crescatorii de animale

  Administratie locala
 • Valentin Vrabie si-a depus candidatura la functia de primar a municipiului Medgidia

  Administratie locala
 • Pregatiri pentru Sarbatorile Pascale la Pestera

  Administratie locala
 • Prescolarii din Deleni vor beneficia de o gradinita noua

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Re╚Öit Taner ├«n perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Prim─âria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitat─â. Prim─âria a solicitat finan╚Ťare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucr─âri de ├«mprejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din B─âneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771