Fonduri europene pentru modernizarea drumurilor din Cobadin

Aprilie 2016, Iulia Fīlfan

Administratie locala

Veste buna pentru locuitorii din Cobadin, drumurile din comuna vor fi modernizate prin asfaltare cu fonduri europene!
Anul trecut, in luna octombrie, administratia locala a depus pe masura 7.2. la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) proiectul ce are ca scop asfaltarea a opt kilometri de drumuri din comuna, mai exact 1,5 kilometri in Viisoara si 6,5 kilometri in Cobadin.
"Sunt bucuros ca am reusit sa obtinem fonduri europene pentru asfaltarea strazilor din Cobadin si Viisoara. In urma etapei de evaluare, din cele 42 de proiecte depuse la nivel national, comuna Cobadin a obtinut un punctaj bun si s-a clasat pe locul 12. Acum asteptam sa primim de la AFIR documentul prin care ni se va comunica ca proiectul este eligibil si finantabil. Dupa care, vom depune proiectul tehnic si vom semna contractul de finantare", a declarat pentru Graiul Dobrogei, Cristian Telehoi, primarul comunei Cobadin.
Proiectul prin care vor fi modernizate drumurile din comuna are o valoare de aproximativ 1 milion de euro.
Lucrarea pentru forarea putului de la Negresti publicata pe SEAP
Un alt proiect care urmeaza sa fie realizat de autoritatile din comuna Cobadin, prevede introducerea sistemului de alimentare cu apa potabila in localitatea Negresti. In prima faza, este nevoie de forarea unui put de mare adancime, care a dat batai de cap autoritatilor locale. Dupa ce problema va fi rezolvata, restul proiectului se va derula mai bine, astfel ca primarul Cristian Telehoi spera ca, la anul, si locuitorii din satul Negresti sa aiba apa la robinete.
"Am depus din nou pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) lucrarea privind forarea putului din Negresti. Speram ca de aceasta data vor fi societati care isi vor depune ofertele pentru relizarea acestei investitii. Daca foram putul pana in vara, continuam, ulterior, cu proiectul de retea si de statie de tratare si bazin de inmagazinare a apei. Eu imi doresc in toamna, dar cel tarziu in primavara anului viitor, sa dam drumul la retea", a spus edilul.
Constructia Scolii din Viisoara tot mai aproape de finalizare
In toamna anului trecut, administratia locala a demarat lucrarile de constructie a scolii din Viisoara. Fondurile pentru realizarea acestei investitii provin de la bugetul national, iar proiectul avanseaza bine, potrivit primarului Cristian Telehoi. Daca decontarea lucrarilor se va desfasura asa ca pana acum, la inceputul anului scolar 2016-2017, elevii se pot muta in "casa noua".
"Constructia scolii de la Viisoara evolueaza bine. Deja s-au montat acoperitul, ferestrele, usile, s-au facut compartimentari interioare si s-a realizat izolatia exterioara. Se lucreaza la finisajele interioare. Din cate am discutat cu patronul societatii care realizeaza proiectul, daca decontarile devizelor de plata se vor face asa cum ei desfasoara lucrarile la unitatea de invatamant, exista sansa, daca noi ne miscam bine, ca pana la inceputul noului an scolar sa avem finalizata scoala. Asta in conditiile in care contractul este semnat pentru trei ani pentru realizarea investitiei", a mai declarat Cristian Telehoi.
Noua scoala este construita in regim P+1 si are o suprafata de 900 mp. Institutia va oferi celor 200 de elevi, sapte sali de clasa, laborator de informatica, sala pentru centrala termica, grupuri sanitare, sala pentru corn si lapte, cancelarie, etc. .
Investitia realizata cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice are o valoare totala de 2.500.000 lei.

Articole din editia din data de Aprilie 2016

 • Proiectul de asfaltare a drumurilor din Ostrov a fost finalizat

  Administratie locala
 • Pasunea comunei Oltina a fost concesionata de crescatorii de animale

  Administratie locala
 • Valentin Vrabie si-a depus candidatura la functia de primar a municipiului Medgidia

  Administratie locala
 • Pregatiri pentru Sarbatorile Pascale la Pestera

  Administratie locala
 • Prescolarii din Deleni vor beneficia de o gradinita noua

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Mesajul primarului comunei Topraisar, Stelian Gheorghe cu ocazia SfĆ¢ntului Nicolae

  Administratie locala
 • Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a avut o Ć®ntĆ¢lnire de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța

  Administratie locala
 • Proiecte importante pe agenda de lucru a primarului Cristian Telehoi

  Administratie locala
 • Consilierii locali din Dumbrăveni au ales viceprimarul comunei

  Administratie locala
 • Ștefania Cealera: ā€žOamenii m-au ales pentru ca au Ć®ncredere Ć®n mineā€

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771