Ion Ovidiu Brailoiu: am dat in judecata Apele Romane pentru prabusirea falezei de la Eforie Sud si cer referendum local pentru administrarea falezelor si plajelor

Aprilie 2016, Adrian Nicărel

Administratie locala

Ion Ovidiu Brailoiu a acuzat "Apele Romane" ca sunt responsabile de prabusirile falezelor de la Eforie Nord si Eforie Sud, exact in zone unde au lasat lucrari nefinalizate inca din 2012. Primarul orasului Eforie a anuntat ca a dat in judecata Apele Romane si cere organizarea unui referendum local, pentru ca cetatenii sa arate daca sunt multumiti de starea falezelor si daca doresc trecerea acestora in administrarea Orasului Eforie.
Faleza de la Eforie Sud s-a prabusit, anul trecut, in zona Cazino, unde "Apele Romane" au executat o lucrare, la foarte putin timp dupa ce s-a facut receptia. De asemenea, la Eforie Sud, dupa Capul Turcului, faleza este surpata si nu s-au executat lucrari de peste 5 ani.
La Eforie Nord, faleza s-a surpat anul trecut, in zona in care Apele Romane au abandonat o lucrare. Conform Raportului de Inspectie al Inspectoratului de Stat in Constructii: "Pe acest sector au fost demarate anterior de catre Adminitratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral lucrari autorizate cu AC 200/2009 - "Lucrari de consolidare a falezelor din Eforie Nord si Eforie Sud". Lucrarile au fost incepute in anul 2009 si au fost intrerupte in anul 2012 din lipsa de finantare, conform reprezentantilor ABADL. () Din lipsa alocatiilor bugetare, nu s-au realizat lucrarile de ancorare a zidului de sprijin, precum si alte lucrari adiacente cuprinse in proiectul de executie (scurgerea apelor, pamantul armat, reprofilarea taluzului intre noul zid de sprijin si aleea superioara)."
Primarul Ion Ovidiu Brailoiu a aratat ca de 7 ani de zile, falezele inferioare din Eforie Nord, si in Eforie Sud sunt in santier, iar de 5 ani de zile lucrarile au fost abandonate: "Se pun in pericol turistii. Este mizerie, sunt deseuri, iar Garda de Mediu bate la usa Primariei. Adica cineva e vinovat ca pune in pericol turistii, ca nu lucreaza, ca este mizerie iar Primaria Eforie primeste reclamatiile si trebuie sa cheltuie bani din bugetul local ca sa faca toata curatenia".
Ion Ovidiu Brailoiu a precizat ca in fiecare an pentru administrarea precara a plajelor turistii si locuitorii din Eforie adreseaza sute de plangeri pe care Primaria trebuie sa le gestioneze, in situatia in care toate veniturile din exploatare revin "Apelor Romane": "Toate aceste venituri, mai ales din exploatare, trebuie folosite pentru infrastructura locala din Eforie. Pentru drumuri, pentru accesul catre plaje, pentru trotuare si scari. In acest moment, unii sunt cu mapa, altii cu sapa. Unii iau fondurile, iar Orasul Eforie se alege cu munca si cheltuiala".
Primarul Orasului Eforie a anuntat ca a dat in judecata "Apele Romane" pentru prabusirea falezei de la Eforie Sud, si cere sa se intervina de urgenta pentru refacerea falezei inferioare si pentru continuarea lucrarilor incepute in 2009.
De asemenea, Primarul orasului Eforie cere organizarea unui referendum local pentru ca locuitorii orasului Eforie sa spuna daca sunt multumiti de modul in care Apele Romane administreaza falezele si plajele si daca isi doresc ca administrarea falezelor si plajelor sa se faca de catre autoritatea locala Primarie si Consiliul Local.
Ion Ovidiu Brailoiu a facut apel la toti parlamentarii de Constanta sa sprijine o lege a litoralului, prin care sa se reglementeaze clar toate problemele care in acest moment blocheaza dezvoltarea statiunilor de pe litoral.

Articole din editia din data de Aprilie 2016

 • Proiectul de asfaltare a drumurilor din Ostrov a fost finalizat

  Administratie locala
 • Pasunea comunei Oltina a fost concesionata de crescatorii de animale

  Administratie locala
 • Valentin Vrabie si-a depus candidatura la functia de primar a municipiului Medgidia

  Administratie locala
 • Pregatiri pentru Sarbatorile Pascale la Pestera

  Administratie locala
 • Prescolarii din Deleni vor beneficia de o gradinita noua

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Infrastructura educațională în atenția primarului Tudorel Gurgu

  Administratie locala
 • Primăria Albești vrea să modernizeze drumurile din comună

  Administratie locala
 • Planuri pentru înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale în Cerchezu

  Administratie locala
 • Planuri pentru înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale în Cerchezu

  Administratie locala
 • Primăria Saligny a solicitat fonduri guvernametale pentru dezvoltarea comunei

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771