Zi emotionanta pentru copiii din Silistea

26 Aprilie 2016, Iulia Fţlfan

Social

Vinerea trecuta, copiii din Silistea au urcat pe scena Caminului Cultural din localitate pentru a sustine in fata parintilor, bunicilor si cadrelor didactice un spectacol de Paste.
Spectacolul pe care elevii din Silistea l-au sustinut a fost pregatit in cadrul Scolii de Primavara, ce s-a desfasurat in perioada 26 martie - 22 aprilie. Evenimentul a fost deschis de micii instrumentisti din localitate, acestia au luat lectii de orga, chitara si tobe sub indrumarea lui Aurelian Scarlat. Pe scena au urcat dansatorii pregatiti de Monica Dulugea si Silviu Cyutz, dar si copiii care au luat lectii de canto de la Vadim Iftime. Finalul evenimentului a apartinut momentelor folclorice. Ansamblul Silisteanca, sub indrumarea instructorului Dumitru Ene, a prezentat un colaj de dansuri din folclorul romanesc.
"A fost o zi plina de emotie pentru copiii din Silistea, au venit sa prezinte in fata intregii comunitati ceea ce au invatat in cadrul Scolii de Primavara. Sunt mandru de ceea ce au realizat intr-un timp atat de scurt. Tot spectacolul a fost o explozie de energie si le multumesc pe aceasta cale ca au adus zambete pe fetele parintilor si bunicilor", a declarat pentru Graiul Dobrogei, Mihai Soare, primarul comunei Silistea.
Proiectul Scoala de Primavara s-a desfasurat in perioada 26 martie - 22 apriliea si fost sustinut financiar de administratia locala.
Copiii au urmat in aceasta primavara cursuri de: Canto muzica usoara romaneasca instructori: Georgiana Rusu si Vadim Iftime; Dansuri moderne, clasice si contemporane instructor: Monica Dulugea; Dansuri urbane: hip-hop dance, breakdance, streetdance instructor: Silviu Cyutz. Cursurile au fost gratuite si s-au desfasurat in cadrul caminului cultural Silistea in fiecare sambata si duminica.
Orele au fost un mix placut si ideal de teorie si practica intr-o proportie de 20% cu 80%, metoda jocului ajutandui-i pe instructorii sa realizeze lectii deschise de predare. Durata fiecarei intalniri a fost de 1 ora si jumatate 90 de minute.
La fiecare curs a fost asigurata logistica necesara desfasurarii activitatilor boxe, orga, sursa muzica, microfon, conectica necesara.
Week-end-ul format din 16 si 17 aprilie a fost dedicat repetitiilor finale pentru spectacolul de absolvire si integrarea tuturor celor invatate pentru show-ul final din 22 aprilie.
Scoala de Canto si Dans Silistea 2016 Sezonul de Primavara a totalizat 8 sedinte de dans modern, clasic si contemporan, 8 sedinte de dans urban, 8 sedinte de canto muzica usoara romaneasca.


Album foto

 • Articole din editia din data de 26 Aprilie 2016

 • Proiectul de asfaltare a drumurilor din Ostrov a fost finalizat

  Social
 • Pasunea comunei Oltina a fost concesionata de crescatorii de animale

  Social
 • Valentin Vrabie si-a depus candidatura la functia de primar a municipiului Medgidia

  Social
 • Pregatiri pentru Sarbatorile Pascale la Pestera

  Social
 • Prescolarii din Deleni vor beneficia de o gradinita noua

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • O nou─â sesiune a bursei locurilor de munc─â la Satu Nou

  Social
 • Ziua Armatei Rom├óne s─ârb─âtorit─â ├«n municipiul Medgidia

  Social
 • Flori pentru osta╚Öi! Ziua Armatei Rom├óne, s─ârb─âtorit─â ca ├«n fiecare an, la Cump─âna

  Social
 • Spectacol aniversar pentru persoanele v├órstice din Cump─âna

  Social
 • Ansamblul Sili╚Öteanca prezent la Festivalul Cultural al Rom├ónilor de Pretutindeni

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771