Adio, "Ziua Constantei 2016"!

Aprilie 2016, Adrian Nicărel

Administratie locala

Planurile de organizare a evenimentului "Ziua Constantei 2016" par sa se fi aflat intr-o zodie ghinionista. Inca de cand Primaria a anuntat ca intentioneaza sa puna la cale o asemenea manifestare, lucrurile pareau sortite esecului. De exemplu, prima consultare dintre municipalitate si organizatiile nonguvernamentale privind stabilirea manifestarilor dedicate evenimentului, care a avut loc in februarie, a fost caracterizata de haos. Ulterior, lucrurile s-au asezat si, pentru o scurta perioada, am crezut ca vom avea parte de un eveniment de neuitat in 21 mai, cand ar fi trebuit sarbatorita "Ziua Constantei". Sperantele ne-au fost naruite, insa, dupa finalizarea licitatiei privind desemnarea organizatorului evenimentului.
Blestemul contestatiilor
La procedura au participat Asociatia Cultural-Artistica "Hara" si Asociatia Culturala "Miscarea Teatrala pentru Educatia Tineretului", cea din urma fiind desemnata castigatoare.
Asociatia care a pierdut licitatia a contestat procedura, sustinand ca au existat mai multe nereguli in organizare. Comisia de Solutionare a Contestatiilor a admis cererea si a decis anularea procedurii. In mod normal, licitatia ar fi trebuit reluata.
Dar, potrivit primarului interimar Decebal Fagadau, este prea tarziu pentru realizarea unei noi proceduri si organizarea manifestarilor.
La randul sau, directorul Directiei de Relatii Internationale si Organizare Evenimente din cadrul Primariei, Liviu Patrascu, a declarat, ca reluarea procedurilor ar dura aproximativ doua luni, iar pentru organizarea propriu-zisa ar fi nevoie de inca o luna. Din moment ce evenimentul ar fi trebuit sa aiba loc in 21 mai, adica peste o luna si o saptamana, este evident ca manifestarile nu mai pot avea loc.
Prin urmare, Constanta nu va fi sarbatorita cum se cuvine nici anul acesta, fiind unul dintre putinele municipii resedinta de judet din tara in aceasta situatie. Este inutil sa mai mentionam faptul ca asemenea manifestari au loc anual in orase mici, precum Eforie, sau chiar in comune, precum Cumpana sau Istria. Ultima data, "Ziua Constantei" a fost organizata in 2007.
Continua disputa legata de organizarea "Zilei Constantei 2016"
Vinerea trecuta primarul interimar Decebal Fagadau a anuntat ca "Ziua Constantei", programata initial in 21 mai, nu va mai avea loc, pentru ca licitatia privind desemnarea organizatorului evenimentului a fost anulata in urma unei contestatii.
In replica, Asociatia Cultural-Artistica "Hara", cea care a atacat procedura, a organizat, luni, o conferinta de presa in care a spus ca Asociatia nu este de vina cu nimic pentru ca manifestarea nu va mai avea loc. Presedintele Asociatiei Dumitru-Flavius Buzila, solistul formatiei Hara, a declarat ca, din cele patru puncte ale contestatiei, doar unul singur a fost admis de Comisia de Solutionare a Contestatiilor, acesta facand referire la un presupus conflict de interese in care s-ar fi aflat unul din membri Comisiei de evaluare a ofertelor. Totodata, Buzila a spus ca, "avand in vedere decizia Primariei prin care se indica faptul ca hotararea Comisiei de Solutionare a Contestatiilor presupune anularea procedurii de selectie a ofertelor, Asociatia a mai depus, luni, o contestatie la sediul Primariei in care sunt sesizate mai multe aspecte.
Reprezentantii Asociatiei Hara sustin ca au descoperit mai multe nereguli si ca cei care castigasera licitatia ar fi facut-o pe nedrept. In aceste conditii, organizarea evenimentului din 21 mai este in pericol. In adresa, cei din Asociatia Hara contesta, printre altele, decizia de anulare a procedurii de selectie pentru atribuirea contractului privind organizarea si derularea "Zilei Constantei". Flavius Buzila a declarat ca inca mai este timp pentru organizarea sarbatorii orasului si spune ca, potrivit legii, in cazul in care se constata faptul ca societatea castigatoare nu a respectat toate procedurile legale si este descalificata, contractul se poate atribui urmatoarei clasate stabilita de Comisia de evaluare a ofertelor. Cu alte cuvinte, cei de la Asociatia Hara solicita ca ei sa fie desemnati castigatori si afirma ca sunt pregatiti sa organizeze acest eveniment.
Hara nu a respectat tematica?
Dupa declaratiile de luni ale celor de la Hara, Liviu Patrascu, directorul Directiei de Relatii Internationale si Organizare Evenimente din cadrul Primariei, a afirmat ca proiectul nu va putea fi pasat catre cea de-a doua clasata la licicitatie pentru ca proiectul asociatiei reclamante nu se incadra in tematica propusa in caietul de sarcini - "Constanta interbelica", ori in oferta Asociatiei Hara erau prevazute evenimente fara legatura cu tema. De asemenea, Patrascu a mai spus ca cei de la Hara nu au invocat niciun articol de lege care sa fi fost incalcat de Comisia de evaluare a ofertelor.
Sursa: www.telegrafonline.ro

Articole din editia din data de Aprilie 2016

 • Lucrari pentru modernizarea comunei Pecineaga

  Administratie locala
 • Locuri de joaca pentru copiii din Tuzla

  Administratie locala
 • Veteranii in iubire premiati de edilul Resit Taner

  Administratie locala
 • Terenul de sport din Negru Voda va fi modernizat

  Administratie locala
 • Campanie de curatenie in comuna Independenta

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771