Comuna Saraiu se modernizeaza pas cu pas

Aprilie 2016, Iulia Fţlfan

Administratie locala

De cand a ajuns la conducerea comunei, Dorinela Irimia a initiat si realizat multe proiecte ce au avut ca scop dezvoltarea si modernizarea localitatilor Saraiu si Dulgheru.
Avand ca scop principal crearea unor conditii de trai cat mai bune pentru locuitorii comunei, edilul impreuna cu colegii din Primarie a elaborat si realizat mai multe investitii pe raza comunei. Printre acestea se numara: infiintarea pietelor agro-alimentare, modernizarea institutiilor de invatamant, construirea unei baze sportive, reabilitarea lacaselor de cult, a initiat multe proiecte sociale pentru copii si batrani si de asemenea a creat multe evenimente culturale pentru a aduce bucurie in sufletele oamenilor din "familia Saraiu".
Investitiile nu se opresc aici, edilul incearca in permanenta sa atraga fonduri fie europene, fie guvernamentale pentru dezvoltarea si modernizarea comunei.
De curand proiectul privind transformarea caminului cultural din Saraiu in Casa de Cultura a fost declarat eligibil si finantabil. Acesta a fost depus la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, mai exact la Compania Nationala de Investitii (CNI) si are o valoare de 35 de miliarde de lei vechi.
CNI a publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) documentele necesare in vederea organizarii licitatiei in urma careia va fi desemnata societatea care va executa lucrarile de construire a noii institutii culturale.
"Este un proiect de suflet deoarece imi doresc sa le ofer copiilor si tinerilor din comuna un spatiu modern in care sa-si desfasoare activitatile extrascolare. In acest loc, copiii din comuna vor putea fi initiati in arta dansurilor si a cantecelor populare, cu atat mai mult cu cat, la Saraiu, exista un ansamblu de dansuri si cantece populare, Biblioritm care participa la diverse concursuri", a precizat Dorinela Irimia, primarul comunei Saraiu.
Noua institutie culturala va fi construita in regim parter, etaj si mansarda (P+1+M) si va avea o amprenta la sol de 510 mp.
Reabilitarea dispensarului din Saraiu
In aceasta primavara administratia locala a demarat lucrarile de reabilitare a dispensarului uman din Saraiu atat la interior cat si la exterior.
"A fost buciardata toata cladirea, iar in prezent se tencuiesc peretii la exterior. In interior se inlocuieste instalatia electrica, se monteaza tavane de rigips, in cele doua cabinete medicale de monteaza faianta si gresie si se amenajeaza doua sali de asteptare. De asemena vom inlocui tamplaria cu una din PVC, vom monta lampi casetate de iluminat si jaluzele" a mai precizat edilul.
Pe langa reabilitarea cladirii se lucreaza si la sistematizarea curtii acestuia. In prezent se construieste gardul ce va imprejmui dispensarul, dupa care se va amenaja si curtea prin montarea de mobilier urban si plantarea unor flori ornamentale.
In cladirea nou modernizata vor exista doua cabinete: unul pentru medicul de familie si altul pentru medicul stomatolog, dar si o farmacie.
In alta ordine de idei, edilul Dorinela Irimia ne-a informat ca in paralel se executa lucrari de imprejmuire a bisericii Sfantul Gheorghe din Saraiu. Lucrari ce vor fi finalizate pana pe 23 aprilie cand se va sarbatorii hramul lacasului de cult. De asemenea saptamana trecuta au fost demarate lucrarile de zugravire a exteriorului bisericii Sfintii Imparati Constantin si Elena din Dulgheru.

Album foto

 • Articole din editia din data de Aprilie 2016

 • Comuna Saraiu se modernizeaza pas cu pas

  Administratie locala
 • Lucrari in toi la Caminul Cultural din Runcu

  Administratie locala
 • Ce ii asteapta pe elevii din Nicolae Balcescu in saptamana "Scoala altfel" ?

  Administratie locala
 • Proiect pentru modernizarea si reabilitarea drumurilor din Garliciu

  Administratie locala
 • Caminul de batrani din Stupina si-a deschis portile

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Antoneta Prodan, viceprimarul suspendat din Castelu a c├ó╚Ötigat procesul intentat de Prefectul Jude╚Ťului Constan╚Ťa

  Administratie locala
 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771