Ce ii asteapta pe elevii din Nicolae Balcescu in saptamana "Scoala altfel" ?

Aprilie 2016, Adrian Nicărel

Educatie

Institutiile de invatamant organizeaza in perioada 18 - 22 aprilie programul "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!" De la nivel prescolar pana la clase de liceu, elevii sunt implicati in diferite evenimente care sa le dezvolte curiozitatea si cunostintele prin activitati cu caracter non-formal.
Cadrele didactice din comuna Nicolae Balcescu au pregatit pentru elevi diferite actiuni si vizite la institutii publice si muzee care sa le ofere copiilor si tinerilor experiente placute si amintiri dragi.
De exemplu, elevii claselor I - IV din cadrul Scolii Gimnaziale nr. 1 Dorobantu vor invata sa circule corect, vor urmari un filmulet in care vor afla care sunt regulile de circulatie si semnele de interdictie. Cei mai mici scolari din clasele I si a II a vor face o drumetie in localitate si imprejurimi pentru a observa care este comportamentul adecvat al unui pieton. Scolarii din clasele a III a si a IV a vor incerca sa obtina un "Permis de pieton" in cadrul unui concurs de cunoastere a regulilor de circulatie. Elevii clasei a IV a vor merge in excursie la Muzeul de Istorie si Arheologie Constanta.
Elevii claselor a VI a, a VII a si a VIII a din cadrul scolii Gimnaziale nr.1 Dorobantu vor invata in cadrul unei activitati de educatie pentru sanatate care sunt principiile de baza in acordarea primului ajutor si masuri de autoprotectie-arsuri, degeraturi si intoxicatii cu CO. Elevii clasei a V a vor participa la un concurs de arta culinara. Toti levii din clasele gimnaziale vor descoperi in cadrul activitatii culturale Pastele in Romania, Franta si Marea Britanie care sunt obeceiurile si traditile din fiecare tara.
Si elevii ciclului primar din cadrul Liceului Tehnologic "I. C. Bratianu" Nicolae Balcescu vor avea parte de multe activitati pe parcursul saptamanii. Astfel elevii clasei pregatitoare vor afla care este Drumul Painii facand o vizita la brutaria din localitate. Tot acestia in cadrul activitatii de educatie tehnologica Gradinarii vor planta bulbi de flori de primavara in ghivece si vor invata cum se ingrijesc. In cadrul activitatii Sa ne cunoastem judetul, elevii clasei I A vor vizita obiective din municipiul Constanta (Acvariu, Delfinariu, etc.). Cei de clasa I B vor viziona in cadrul activitatii Pe aripi de poveste filmul de desene animate Frozen-Regatul de gheata. Elevlii clasei a II A vor vizita mai multe obiective din comuna in cadrul activitatii Sa ne cunoastem comuna natala. Elevii din clasa a III a vor participa la un concurs de interpretare - Elevii au talent in cadrul caruia vor prezenta cantece, dansuri, recitari, dramatizari. Elevii claselor a IV a A si B vor viziona filmul "Charlie and the chocolate factory".
Si cei mai mari elevi din cadrul Liceuuil Tehnologic I. C. Bratianu vor avea parte de multe surprize din partea cadrelor didctice. Astfel elevii din clasele a V a B, a VI a B si a VIII a A vor vizita Muzeul Antipa, si Muzeul satului din Bucuresti. Cei din clasele a V a A, a VII a A, a VII a B, a VIII a B vor merge in vizita la Monumentul de la Adamclisi si Manastirea Dervent. Elevi ai claselor V-VI vor merge in vizita la Muzeul de Arta Populara si a Acvariului Constanta. Elevii claselor IX - XII din cadrul liceului vor participa la un concurs de fotbal in cadrul activitatii Nu, violentei in sport.
"Programul "Scoala altfel" isi propune sa ii implice pe elevi in activitati extrascolare si extracurriculare interesante, care sa le valorizeze talentele, preocuparile extrascolare si competentele in domenii cat mai diverse" a declarat Tatiana Stoica, directorul Liceului Tehnologic "I.C. Bratianu" din Nicolae Balcescu.

Articole din editia din data de Aprilie 2016

 • Comuna Saraiu se modernizeaza pas cu pas

  Educatie
 • Lucrari in toi la Caminul Cultural din Runcu

  Educatie
 • Ce ii asteapta pe elevii din Nicolae Balcescu in saptamana "Scoala altfel" ?

  Educatie
 • Proiect pentru modernizarea si reabilitarea drumurilor din Garliciu

  Educatie
 • Caminul de batrani din Stupina si-a deschis portile

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • Burse de merit pentru elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna

  Educatie
 • Toamna sosește cu premii în municipiul Medgidia

  Educatie
 • Școala din Vulturu – dovada că și în mediul rural se poate studia la standarde înalte

  Educatie
 • Cursuri de canto și dansuri populare pentru copiii din Amzacea

  Educatie
 • Cristian Ștefan Avram, elevul care a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, premiat de Primăria Municipiului Medgidia

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771