Caminul de batrani din Stupina si-a deschis portile

Aprilie 2016, Adrian Nicărel

Administratie locala

In ultimii ani administratia locala Crucea a derulat mai multe proiecte importante pentru locuitori, acestea au fost realizate cu fonduri europene si guvernamentale dar si din surse proprii. Investitiile nu au urmarit doar dezvoltarea comunei ci si crearea de noi locuri de munca.
"Datorita realizarii mai multor proiecte europene si sociale in comuna Crucea am reusit sa creeam aproximativ 60 de locuri de munca, insa nu toate au fost ocupate. Spre exemplu la Caminul de Batrani din Stupina dintr-un total de 21 de locuri de munca au fost ocupate 17 posturi. Primaria Crucea a mai angajat doua persoane la statia de biogaz si centrala eoliana - obiective ce au fost construite printr-un proiect european si alte doua persoane si-au gasit loc de munca in cadrul Centrului de Informare Turistica - realizat tot cu fonduri europene. Am angajat minimul de personal pentru fiecare obiectiv. De asemenea in cadrul Primariei sunt angajati un numar de 16 ingrijtori personali pentru persoanele cu dizabilitati", a precizat Gheorghe Frigioi, primarul comunei Crucea.
Unul dintre proiectele realizate de administratia locala a inceput sa dea roade, este vorba despre Caminul de Batrani din localitatea Stupina, acesta si-a deschis de curand portile pentru batranii din comuna.
"Pentru a putea incepe activitatea in cadrul centrului de batrani am fost nevoiti sa acreditam comuna ca si furnizor de servicii sociale specializate, iar in acest sens am angajat o persoana cu studii superioare. Orice batran care doreste sa beneficieze de serviciile din cadrul noului centru trebuie sa aiba sau sa isi stabileasca domiciliul in comuna Crucea, sa aiba un set de analize complet, pentru ca nu trebuie sa puna in pericol sanatatea celorlalte persoane. Imobilul functioneaza, nu la intreaga capacitate, sunt conditii asigurate, de hrana, igiena, asistenta medicala, spatii de recreere. In prezent avem mai multe cereri in evaluare. Deocamdata, peste jumatate din locuri sunt ocupate", a mai precizat Gheorghe Frigioi.
Caminul de batrani se intinde pe o suprafata de 4000 mp din care suprafata construita este de 428 mp. Acesta cuprinde un numar de 13 camere, fiecare incapere fiind dotata cu cate doua paturi, noptiere, dulapuri individuale si baie proprie. Totodata, persoanele care vor locui in noul centru vor avea un cabinet medical, o bucatarie, o sala pentru servitul mesei, spatiu de recreere in care se vor putea desfasura diferite activitati de relaxare.
Investitia a fost finantata prin Masura 3.2.2 "Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale". Acest proiect a mai cuprins pe langa constructia Caminului de Batrani si asfaltarea drumurilor din Crucea si Stupina pe o lungime totala de 12 km dar si dotarea Caminului Cultural din Crucea.

Articole din editia din data de Aprilie 2016

 • Comuna Saraiu se modernizeaza pas cu pas

  Administratie locala
 • Lucrari in toi la Caminul Cultural din Runcu

  Administratie locala
 • Ce ii asteapta pe elevii din Nicolae Balcescu in saptamana "Scoala altfel" ?

  Administratie locala
 • Proiect pentru modernizarea si reabilitarea drumurilor din Garliciu

  Administratie locala
 • Caminul de batrani din Stupina si-a deschis portile

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771