Administrație locală

A fost dat startul lucrarilor de modernizare a drumurilor din Fantanele

Gheorghe Popescu, primarul comunei Fantanele, a dat la sfarsitul saptamanii trecute, ordinul de incepere a lucrarilor de asfaltare pe strada Basarabia, pe o lungime de doi kilometri.
Administratia locala Fantanele a organizat la inceputul lunii februarie licitatia pentru desemnarea societatii care va executa lucrarile de asfaltare pe strada Basarabia (portiunea asfaltata), strada ce strabate centrul localitatii.
„Proictele de asfaltare ale comunei au fost realizate anul trecut, am impartit comuna in doua tronsoane, tinand cont si de fondurile pe care le avem la buget. Joia trecuta, am dat si ordinul de incepere a lucrarilor pentru asfaltarea a doi kilometri, ce vor avea o durata de doua luni de zile”, a precizat Gheorghe Popescu, primarul comunei Fantanele.
De asemenea edilul ne-a informat ca a avut loc si licitatia pentru atribuirea lucrarii de asfaltare a celui de-al doilea tronson din localitate, pe o distanta de 5,5 kilometri de drum. Strazile cuprinse in proiect sunt: Decebal, Basarabia si Caliacra. Acestea sunt in prezent pietruite si pe ele au fost deja introduse retelele de apa potabila, canalizare si gaz.
Fondurile pentru realizarea acestor investitii provin de la bugetul local.
In alta ordine de idei, autoritatile locale lucreaza in aceasta perioada la un proiect ce are ca scop extinderea retelei de canalizare in toata comuna. In acest sens a fost realizat studiul de fezabilitate pentru extinderea retelei cu 11 kilometri. „Am finalizat studiul de fezabilitate iar acum suntem la faza de obtinere a avizelor necesare in vederea depunerii proiectului. Dupa aceasta etapa vom depune proiectul la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Locale in vederea obtinerii finantarii”, a mai precizat Gheorghe Popescu, primarul comunei Fantanele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*