Parcuri noi pentru locuitorii din Harsova

Aprilie 2016, Daniel Marinescu

Administratie locala

Administratia locala Harsova lucreaza in aceasta perioada la mai multe proiecte ce au ca scop modernizarea si dezvoltarea orasului dar si crearea unor conditii de trai cat mai bune pentru toti locuitorii.
Avand in vedere ca vremea a intrat intr-un proces de incalzire dar si apropierea Sarbatorilor Pascale, autoritatile locale au demarat campania de primavara la nivelul orasului. Edilul, Tudor Nadrag ne-a informat ca se lucreaza cu prioritate la revitalizarea spatiilor verzi, se traseaza marcajele rutiere pe strazile reabilitate din surse proprii si se colecteaza resturile vegetale de la gospodariile individuale. Campania de curatenie este asigurata de angajatii Directiei de Confort Urban din cadrul Primariei Harsova, alaturi de angajatii societatii detinute de administratia locala, respectiv Edil Urban SRL.
"Vizam in primul rand intretinerea parcurilor avand in vedere ca in ultimii ani numarul si suprafata acestora a crescut simtitor. Din acest punct de vedere lucram in prezent la un proiect ce are ca scop infiintarea de noi parcuri si spatii verzi in orasul Harsova. Acestea vor fi amplasate in urmatoarele zone: blocurile ANL, blocurile sociale, zona Port, gradinita Varos si la iesirea spre Bucuresri, zona Ciurea", a precizat edilul, Tudor Nadrag.
Proiectul prevede extinderea spatiilor verzi cu aproximativ 10.000 de metri patrati. Autoritatea locala ar vrea sa il depuna pe Axa Prioritara 5.2.: Realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban si revitalizarii oraselor.
Edilul a mai precizat ca in aceasta perioada functionarii din cadrul Primariei lucreaza la documentatia pentru realizarea unui proiect ce are ca scop infiintarea unei platforme de gunoi de grajd. Pentru realizarea acestuia se vor accesa fonduri europene dar si guvernamentale de la Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor.
Un alt proiect pe care il are in vedere administratia locala presupune reabilitarea tramei stradale si asfaltarea tuturor strazilor din oras. Pentru realizarea acestei investitii, autoritatile vor accesa atat fonduri europene cat si guvernamentale.

Articole din editia din data de Aprilie 2016

 • Comuna Saraiu se modernizeaza pas cu pas

  Administratie locala
 • Lucrari in toi la Caminul Cultural din Runcu

  Administratie locala
 • Ce ii asteapta pe elevii din Nicolae Balcescu in saptamana "Scoala altfel" ?

  Administratie locala
 • Proiect pentru modernizarea si reabilitarea drumurilor din Garliciu

  Administratie locala
 • Caminul de batrani din Stupina si-a deschis portile

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările la rețeaua de canalizare în Ciobanu

  Administratie locala
 • Se asfaltează DJ 381 în Bărăganu

  Administratie locala
 • Încep lucrările de reabilitare a malului surpat al Canalului Dunăre-Marea Neagră din zona Cumpăna

  Administratie locala
 • Primăria Medgidia combate informațiile apărute în mediul online. Acțiunea de dezinfecție continuă

  Administratie locala
 • Instituțiile din Saligny au fost dezinfectate

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771