Caravana SEPHAR a poposit pe 8 aprilie, in comuna Cumpana

Aprilie 2016, Marian Carson

Social

Localitatea Cumpana este inclusa in cadrul "Studiului Epidemiologic asupra Prevalentei Hipertensiunii Arteriale si a Riscului Cardiovascular in Romania SEPHAR III", realizat de catre Ministerul Sanatatii, impreuna cu Societatea Romana de Hipertensiune (SRH), studiu menit sa evalueze riscul cardiovascular total al populatiei adulte a Romaniei.
O caravana medicala (SEPHAR BUS - autobuz special dotat pentru studii medicale) a poposit in comuna Cumpana, iar vineri, 8 aprilie, s-au efectuat investigatii medicale unui numar de 30 de persoane selectate anterior. Caravana va reveni in data de 12 aprilie 2016, pentru finalizarea investigatiilor. Aceasta va fi plasata langa sediul Centrului Multifunctional de Asistenta Socio-Medicala, situat in centrul comunei.
Studiul se desfasoara in perioada 15 februarie 25 aprilie 2016 pe tot teritoriul Romaniei si este efectuat de catre personal medical (medici si asistente medicale), desemnat de catre Societatea Romana de Hipertensiune. Caravana are in componenta 3 medici si 3 asistente.
Persoanele selectate de catre organizatori - Societatea Romana de Hipertensiune - prin intermediul biroului national de evidenta populatiei, au fost investigati gratuit prin analize de sange si urina uzuale, precum si alte investigatii medicale (electrocardiograma, ecocardiografie, Doppler, etc.). La solicitarea Primariei Cumpana, in cadrul parteneriatului semnat intre Administratia publica locala si Societatea Romana de Hipertensiune, pentru a marca data de 8 aprilie cand se sarbatoreste Ziua Internationala a Romilor, in cadrul acestei caravane, pe langa persoanele selectate pentru efectuarea investigatiilor, s-au realizat analizele specificate anterior si unui numar de localnici, apartinand populatiei de etnie roma.
Primaria si Consiliul local Cumpana a asigurat, in cadrul parteneriatului, autorizarea necesara amplasarii caravanei medicale SEPHAR BUS in comuna si distribuirea de materiale informative privind studiul, fara a avea nicio implicare in selectia persoanelor ce vor fi supuse investigatiilor medicale. Acest lucru revine exclusiv reprezentantilor SRH.

Articole din editia din data de Aprilie 2016

 • Comuna Saraiu se modernizeaza pas cu pas

  Social
 • Lucrari in toi la Caminul Cultural din Runcu

  Social
 • Ce ii asteapta pe elevii din Nicolae Balcescu in saptamana "Scoala altfel" ?

  Social
 • Proiect pentru modernizarea si reabilitarea drumurilor din Garliciu

  Social
 • Caminul de batrani din Stupina si-a deschis portile

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771