Modernizarea drumurilor - prioritatea edilului Cristian Telehoi

Martie 2016, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Planul de investitii al comunei Cobadin pentru acest an vizeaza atragerea fondurilor europene si a banilor de la Guvern pentru moderinazarea drumurilor prin asfaltare. De asemenea, datorita vremii frumoase, s-au reluat si lucrarile de constructie a scolii din Viisoara.
Odata cu inceperea lucrarilor de reabilitare a podului de la Agigea, traficul greu a fost deviat prin Cobadin. Aceasta situatie a dus la deteriorarea majoritatii drumurilor din localitate. Pentru a reabilita strazile din comuna, autoritatile locale au elaborat doua proiecte, unul pentru care se vor atrage fonduri europene si altul ce va avea finantare de la Guvern. "Anul tecut, in luna octombrie, am depus pe masura 7.2. la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale un proiect ce are ca scop asfaltarea a opt kilometri de drumuri din comuna, mai exact 1,5 kilometri in Viisoara si 6,5 kilometri in Cobadin", a precizat Cristian Telehoi.
Proiectul ce are o valoare de aproximativ 1 milion de euro se afla in faza de evaluare, administratia locala va afla in curand daca acesta va fi declarat eligibil si finantabil.
Edilul ne-a informat ca in aceasta perioada lucreaza la reacualizarea unui proiect de asfaltare a 6,5 kilometri de drumuri in comuna. "Anul trecut am semnat, in baza ordonantei 28, cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) contractul de finantare in valoare de 8.300.000 de lei. Acesta are ca scop modernizarea prin asfaltare a strazilor din Cobadin si Viisoara pe o lungime totala de 6,5 kilometri. In prezent lucram la reactualizarea proiecului cu speranta ca vom primi de la MDRAP banii necesari pentru realizarea investitiei", a mai precizat Cristian Telehoi.
De asemenea in aceasta saptamana administratia locala va relua lucrarile de pietruire a drumurilor din Cobadin si Viisoara. Cu fonduri de la bugetul local vor fi reabilitate strazile din Cobadin pe o lungime de trei kilometri si cele din Viisoara pe o lungime de sase kilometri. Din toamna autoritatile locale isi vor indrepta atentia si catre strazile din Negresti si Conacu.
In alta ordine de idei, Cristian Telehoi ne-a informat ca au fost reluate si lucrarile de construire a scolii din Viisoara. Proiectul avanseaza intr-un ritm sustinut avand in vedere ca au fost platite si facturile pentru ce s-a lucrat pana acum. "Se lucreaza intens, pana la aceasta data a fost ridicata cladirea, in prezent se lucreaza la compartimetarea interioara si la construirea fosei septice. De asemenea a fost turnata si fundatia si stalpi de sustinere ai gardului ce vor imprejmui institutia de invatamant. Proiectul este pe trei ani, dar daca se lucreaza in acest ritm, elevii din Viisoara vor beneficia mai repede de o scoala moderna", a mai precizat Cristian Telehoi, primarul comunei Cobadin.

Articole din editia din data de Martie 2016

 • Miercuri se inaugureaza Gradina Botanica din Techirghiol

  Administratie locala
 • Constanta va avea cel mai modern Planetariu din tara

  Administratie locala
 • Pomi fructiferi pentru familiile din Pestera

  Administratie locala
 • 15 cupluri din Oltina au sarbatorit nunta de aur

  Administratie locala
 • Gradinita pentru prescolarii din Deleni

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771