Actualitate

FPTR:

„Proasta organizare a Companiei de Drumuri poate paraliza turismul de pe litoral in aceasta vara”. Avertismentul vine din partea hotelierilor si a patronatelor care acuza CNADNR ca va distruge turismul daca inchide pentru modernizari Autostrada Soarelui si podul de la Agigea, in toiul verii. Intrebati daca vor recurge pana la urma la aceste masuri, oficialii statului au evitat un raspuns ferm si au lasat impresia ca, de fapt, nu au un plan exact de reparatii.
Autostrada Soarelui si podul vechi de la Agigea sunt puncte principale de acces catre litoralul romanesc. Oficiali din CNADNR au precizat ca A2 ar urma sa se inchida 3 luni pe tronsonul Drajna-Lehliu pentru reparatii. Si drumul spre Costinesti sau Vama Veche ar putea fi mult mai lung.
Podul de la Agigea este unul dintre obiectivele pe care autoritatile se chinuie sa il repare de atatia ani. Acesta s-ar putea inchide in perioada urmatoare. Masurile anuntate de Compania de Drumuri i-au revoltat pe patronii din turism. Ei atrag atentia ca inchiderea autostrazii si a podului va paraliza turismului de pe litoral in aceasta vara.
„Eventualele reabilitari nu au fost corect planificate, analizate si nu a fost evaluat impactul economic asupra activitatii turistice pe litoral in sezonul estival. Constatam, inca o data, ca nu exista, asa cum ar fi normal, un schimb de informatii interministeriale pe subiecte care pot afecta anumite sectoare ale economiei. CNADNR nu a informat autoritatile din turism si, cu atat mai putin, mediul privat despre inceperea acestor reparatii, care vor afecta traficul de turisti pe litoral in sezonul estival”, se arata intr-un comunicat al Federatiei Patronatelor din Turism.
Presedintele acesteia spune chiar ca cei de la Drumuri Nationale impiedica Romania sa fructifice un avantaj imens pe care il are pe piata de turism, dupa atentatele din Europa.
„Romania are o sansa in acest context european, pentru ca multe locuri din Europa nu mai sunt sigure si noi putem sa oferim pachete de calitate pentru turistii de pe alte piete. Din pacate, nu vom fi lasati cu asemenea organizare”, a declarat Mohammad Murad, presedinte FPTR.
Tronsonul dintre Drajna si Lehliu de pe A2 are aproape 40 de kilometri, distanta parcusa in mod normal in 15-20 de minute. Pe ruta alternativa, aceeasi distanta va fi parcursa in aproape o ora. De partea cealalta, ruta ocolitoare a podului de la Agigea, care include podul nou peste canal si breteaua care iese la Eforie, presupune, de asemenea, prelungirea timpului in care turistii vor ajunge in sudul litoralului.
Dupa izbucnirea scandalului, Compania de Drumuri a facut un pas inapoi si a anuntat ca nu exista o data certa cand se vor inchide cele doua rute pentru reparatii.
„Modul in care noi le vom gestiona, vom avea in vedere ca pe sectoarele unde sunt lucrari majore, lucrarile sa inceapa undeva dupa 10, 15 septembrie. Pana atunci noi facem pregatirea pentru executia acestor lucrari ample, este vorba despre sectorul Lehliu-Drajna, unde va fi executata o lucrare de ranforsare, practic se vor scoate straturile existente de asfalt prin frezare si se vor asterne alte doua straturi noi”, a declarat Cristian Andrei, director general adjunct CNADNR.
Prefectul judetului Constanta anuntase recent ca podul de la Agigea se va inchide la finalul acestei luni. Acum spune ca CNADNR nici macar LUI nu-i mai raspunde la adresele in care cere lamuriri. „Am trimis adresa la CNADNR nu am primit raspuns. Am solicitat Ministerului Transporturilor, caruia i-am solicitat sprijin, sa ne explice ce vrea CNADNR, macar sa stim care este pozitia dumnealor”, a spus Adrian Nicolaescu, prefectul judetului Constanta.
„Domnii directori de la CNADNR nu iau nici o masura, isi bat joc de singura industrie potenta, la ora aceasta, din Romania, care se cheama turism. Am vorbit la Autoritatea Nationala pentru Turism, este sarcina lor de a se ocupa de bunul mers al venirii turistilor spre litoralul romanesc”, precizeaza Nicoale Bucovala, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia.
Investitorii din turism au transmis ca sunt constienti de importanta reparatiilor, dar contesta modul in care ele sunt programate.
Sursa: www.reporterntv.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*