Centrul Social Filantropic din Nicolae Balcescu va fi finalizat in aceasta luna

Martie 2016, Iulia Flfan

Administratie locala

Proiectul Centrului Social Filantropic sub patronajul Sfantului Mare Mucenic Pantelimon a fost demarat in anul 2013 dar a fost sistat din lipsa de fonduri pana in toamna anului trecut cand administratia locala a decis reluarea lucrarilor din fonduri proprii.
Centrul social este un proiect de mare anvergura al autoritatii locale. Proiectul a fost demarat in baza unui parteneriat intre Primarie, biserica, unitatea de invatamant din comuna si S.C. Elcomex S.A. Lucrarea de construire a centrului a fost inceputa in anul 2013 de societatea mentionata anterior, dar sistata din lipsa de fonduri.
Fiind o investitie de suflet pentru autoritatile locale, edilul comunei Viorel Balan si-a propus sa finalizeze acest proiect cu fonduri de la bugetul local. Proiectul are ca scop sprijinirea copiilor ce provin din familii cu venituri reduse.
"Lucrarile ce presupun construirea acestui minunat centru social se apropie de final. In prezent se lucreaza la finisajele interioare si exterioare. Pana la sfarsitul lunii martie va fi finalizata cladirea noului centru social. Dupa ce cladirea va fi construita ne vom ocupa de dotarea acesteia cu tot ceea ce este necesar, mobilier, aparatura electrica, vesela, etc. Aproximativ 100 de copii ce provin din familii cu venituri reduse vor lua zilnic pranzul aici, vor primi meditatie din partea cadrelor didactice cat si asistenta psihologica", a declarat pentru Graiul Dobrogei, Viorel Balan, primarul comunei Nicolae Balcescu.
Cladirea ce se intinde pe o suprafata totala de 270 metri patrati va cuprinde o sala pentru servit masa si pentru realizarea lectiilor, o bucatarie, o magazie, grupuri sanitare, etc.
Noul centru este amplasat in curtea bisericii Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din Nicolae Balcescu.
In alta ordine de idei edilul ne-a informat ca in aceasta perioada au fost demarata si campania de primavara la nivelul comunei. In acest sens, cu beneficiarii de ajutor social se executa lucrari de decolmatare a albiei paraurilor Danac din Nicolae Balcescu si Dorobantu din localitatea Dorobantu. Alte lucrari ce au ca scop infrumusetarea comunei presupun: indepartarea peturilor de plastic, cosmetizarea spatiilor verzi, toaletarea copacilor, etc.

Articole din editia din data de Martie 2016

 • Sosirea Primaverii marcata la Silistea

  Administratie locala
 • Modernizarea comunei, una din prioritatile edilului Dorinela Irimia

  Administratie locala
 • Lucrari in toi la centrul civic din Cheia

  Administratie locala
 • Gospodariile din Fantanele bransate la reteaua de canalizare

  Administratie locala
 • Localitatile constantene iau masuri pentru a preveni inundatiile

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771