Scoala de primavara Silistea

Martie 2016, Iulia Flfan

Social

Administratia locala Silistea organizeaza in perioada 26 martie - 22 aprilie cursurile Scolii de primavara.
"Incheiate cu succes, proiectele anului 2015 ale Scolilor de Canto, Dans si Teatru s-au focusat pe atragerea copiilor de toate varstele catre domeniul ce ne reprezinta neamul romanesc in arta si cultura. Continuand cu acestea, dorim sa obtinem o dezvoltare multilaterala. Urmarim inmultirea programelor si activitatilor, astfel incat copiii sa cunoasca din ce in ce mai multe stiluri de muzica si dans, obtinand astfel si un spectacol deosebit chiar inainte de Sarbatorilor Pascale si in cadrul programului obligatoriu de activitati pentru copii Scoala Altfel: Sa Stii Mai Multe, Sa Fii Mai Bun", a declarat Mihai Soare, primarul comunei Silistea.
In speranta unei socializari si mai bine aspectate, proiectul isi propune atragerea mai multor copii, obtinand mai multe grupe si mai numeroase. De asemenea, desfasurarea de 3 activitati pe zi asigura copiilor diversitate, program after-school (dupa-scoala) si implicarea in cat mai multe activitati ce sustin procesul personal de formare al copiilor, indiferent de varsta. Aducand si mai multe stiluri inovam, practicam arta muzicii si dansului pe mai multe genuri si din mai multe puncte de vedere. Crestem nivelul de pregatire si aducem noutati. Experienta capatata de copii, increderea, puterea de munca, dorinta de evolutie, interesul manifestat din ce in ce mai mare si capacitatea crescuta de lucru se concretizeaza in oportunitati de beneficiat pentru succesul proiectului actual.
Copiii din comuna se vor putea inscrie in aceasta primavara la cursuri de: Canto muzica usoara romaneasca instructori: Georgiana si Vadim; Dansuri moderne, clasice si contemporane instructor: Monica; Dansuri urbane: hip-hop dance, breakdance, streetdance instructor: Silviu Cyutz. Cursurile vor fi gratuite si se vor desfasura in cadrul caminului cultural Silistea in fiecare sambata si duminica. Acestea se vor incheiate cu un show final ce va avea loc in data de 22 aprilie.
Orele vor fi un mix placut si ideal de teorie si practica intr-o proportie de 20% cu 80%, metoda jocului ajutand instructorii in a realiza lectii deschise de predare.
Experienta proprie va fi povestita intr-un mod caracteristic, chiar de exemplu, in asa fel incat copiii se vor simti mai aproape de instructori, descoperind lumea artei si culturii chiar practicata pe scena si in concursurile specifice domeniului din care provine instructorul.
Durata fiecarei intalniri este de 1 ora si jumatate 90 de minute, cu pauzele necesare repaosului.
Preselectiile si auditiile nu mai sunt necesare, chiar si in conditiile in care pe listele de prezenta vor aparea nume noi. Implicarea lor in schemele de dans si cantece se va face pe parcurs in functie nu numai de talentul de care dau dovada, ci si de efortul sustinut de care este constient si capabil fiecare copil in parte.
Fiecare zi va avea specificul ei, in asa fel incat copiii vor stii in functie de ziua saptamanii ce curs urmeaza sa aiba loc si cu ce instructor.
La fiecare curs va fi asigurata logistica necesara desfasurarii activitatilor boxe, orga, sursa muzica, microfon, conectica necesara.
Spectacolul final va cuprinde cate un numar diferit, special creat de instructorul si cursul aferent. Va fi o explozie de energie la propriu si la figurat si cu o prezentare sustinuta pe intreaga perioada de desfasurare a evenimentului, durata extinzandu-se la minim 60 de minute, timp de mare bucurie pentru audienta mixta formata din parinti, bunici, cadre didactice si intreaga comunitate.
Week-end-ul format din 16 si 17 aprilie este dedicat repetitiilor finale pentru spectacolul de absolvire si integrarea tuturor celor invatate pentru show-ul final.
Pe data de 22 aprilie vom avea show-ul de absolvire prezentat in fata publicului larg format din parinti, bunici, cadre didactice si intreaga comunitate.
Scoala de Canto si Dans Silistea 2016 Sezonul de Primavara va totaliza 8 sedinte de dans modern, clasic si contemporan, 8 sedinte de dans urban, 8 sedinte de canto muzica usoara romaneasca.

Articole din editia din data de Martie 2016

 • Sosirea Primaverii marcata la Silistea

  Social
 • Modernizarea comunei, una din prioritatile edilului Dorinela Irimia

  Social
 • Lucrari in toi la centrul civic din Cheia

  Social
 • Gospodariile din Fantanele bransate la reteaua de canalizare

  Social
 • Localitatile constantene iau masuri pentru a preveni inundatiile

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771