Legea darii in plata, pe agenda comisiei juridice. Reprezentantii BNR au lipsit de la dezbatere

Martie 2016, Adrian Nicărel

Actualitate

Vicepresedintele Comisiei Juridice, deputatul PSD Ciprian Nica, a declarat, luni, ca legea darii in plata ar putea intra in dezbaterea comisiei abia saptamana viitoare din cauza unor probleme procedurale, el criticand absenta bancilor de la dezbaterea organizata de Comisia juridica.
"Camera Deputatilor este camera decizionala, iar Comisia juridica este abilitata pe fond sa discute legea darii in plata. Pe procedura, va spun ca saptamana aceasta nu poate intra pe ordinea de zi a Comisiei juridice, dintr-un motiv foarte simplu, un articol privind cererile de reexaminare ale presedintelui Romaniei a fost declarat neconstitutional asa cum a fost modificat in Regulamentul Camerei Deputatilor, noi am depus amendamentele sa se revina si sa tinem cont de observatiile CCR. Sper ca miercuri sa fie votata modificarea Regulamentului in sedinta de vot finala a plenului, urmand ca saptamana viitoare dupa publicarea in Monitorul Oficial sa putem sa intram pe procedura, sa o primim la comisie, sa discutam capetele de cerere privind reexaminarea si, apoi, sa dam termen pentru amendamente", a declarat vicepresedintele PSD al Comsiei Juridice a Camerei Deputatilor Ciprian Nica.
Ciprian Nica a afirmat ca exista un consens politic si ca atat PSD, cat si PNL, dar si UNPR si ALDE sustin legea darii in plata.
"Vrem sa rezolvam o problema sociala a oamenilor simpli, care nu vor sa isi dea casa, dar din motive obiective ajung intr-o situatie dificila si nu mai pot continua si din cauza pozitiei bancilor", mai spus Nica.
Ciprian Nica a criticat absenta bancilor de la dezbaterea "Legea darii in plata - argumente pro si contara", gazduita de Comisia juridica.
"Constat cu amaraciune ca bancile astazi nu sunt prezente. Am avut o intalnire mai restransa saptamana trecuta, la Comisia de buget, finante, (...) i-am sfatuit totusi sa participe la discutie, sa vina la negocieri si chiar sa putem face o lege pentru ca nicaieri in lume bancile nu au un comportament asa de agresiv si nu am inteles de ce in Romania au. Ei au motivat astazi ca au o alta actiune", a mai spus deputatul PSD.
Bancile nu au dat curs invitatiei la dezbaterea "Legea darii in plata-argumente pro si contra" organizata la Camera Deputatilor, inainte ca initiatiava legislativa sa ajunga in dezbaterea deputatilor din Comisia juridica, pentru finalizarea raportului, care va fi inaintat penului Camerei Deputatilor, for decizional.

Sursa: www.mediafax.ro

Articole din editia din data de Martie 2016

 • Securitatea cibernetica, evolutia gruparilor jihadiste si modernizarea Armatei, pe agenda CSAT

  Actualitate
 • Legea darii in plata, pe agenda comisiei juridice. Reprezentantii BNR au lipsit de la dezbatere

  Actualitate
 • Mamaia, patria linistii sau fieful distractiei zgomotoase?

  Actualitate
 • Statiunile Eforie Sud si Eforie Nord vor intampina turistii cu... regate

  Actualitate
 • Peste 2.000 de elevi constanteni primesc burse de la Consiliul Judetean Constanta

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

  Actualitate
 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Actualitate
 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771