Mamaia, patria linistii sau fieful distractiei zgomotoase?

Martie 2016, Adrian Nicărel

Actualitate

O noua dezbatere intre reprezentantii municipalitatii si agentii economici din turism a avut loc saptamana trecuta. Tema principala a discutiilor a fost regulamentul de desfasurare a activitatilor comerciale din Mamaia si Satul de Vacanta.
La fel ca la ultima dezbatere, cea din 4 martie, subiectele care au aprins spiritele au legatura cu programul de functionare al beach-barurilor. Amintim ca, in forma initiala, regulamentul prevedea ca beach-barurile sa opreasca muzica dupa ora 19.00, pentru ca tulbura linistea turistilor lor. Sugestia a starnit dispute aprinse intre hotelieri si proprietarii de baruri de pe plaja, care s-au opus unei asemenea prevederi, spunand ca, in acest fel, nu isi mai pot desfasura activitatea. In urma acestor dezbateri, regulamentul a fost modificat in asa fel incat programul de functionare al beach-barurilor sa fie pana la ora 24.00.
Nemultumiri si promisiuni
Patronii de beach-baruri nu sunt multumiti nici cu aceasta forma a documentului si cer sa li se permita sa functioneze non-stop, promitand sa dea muzica mai incet la orele tarzii. La randul lor, hotelierii nu cred in promisiuni si vor sa existe o prevedere clara privitoare la volumul maxim al muzicii permis la orele tarzii, astfel incat autoritatile sa ii poata sanctiona punctual pe cei care incalca regula. Nu doar administratorii de beach-baruri sunt suparati de faptul ca li se impune sa isi desfasoare activitatea pana la o anumita ora. Si proprietarii de cluburi sunt nemultumiti din cauza faptului ca regulamentul nu le permite sa isi desfasoare activitatea la ore tarzii, asa cum este normal. Ei au explicat ca turistii vin pe litoral si pentru distractie, nu doar pentru relaxare, si le-au sugerat hotelierilor sa isi izoleze fonic unitatile pentru a pastra linistea. Primarul interimar Decebal Fagadau le-a explicat tuturor ca regulamentul va fi modificat in asa fel incat sa existe un echilibru si ca nu intentioneaza sa transforme Mamaia nici intr-o statiune pentru varstnici, nici intr-un loc al zgomotului puternic. Cum va reusi sa gaseasca o cale de mijloc ramane de vazut.
Sursa: www.telegrafonline.ro

Articole din editia din data de Martie 2016

 • Securitatea cibernetica, evolutia gruparilor jihadiste si modernizarea Armatei, pe agenda CSAT

  Actualitate
 • Legea darii in plata, pe agenda comisiei juridice. Reprezentantii BNR au lipsit de la dezbatere

  Actualitate
 • Mamaia, patria linistii sau fieful distractiei zgomotoase?

  Actualitate
 • Statiunile Eforie Sud si Eforie Nord vor intampina turistii cu... regate

  Actualitate
 • Peste 2.000 de elevi constanteni primesc burse de la Consiliul Judetean Constanta

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Măsuri extreme, în România. Ministrul de Interne, apel către românii din Diaspora / Se închid barurile și restaurantele, cafenelele, sălile de sport, saloanele de înfrumusețare

  Actualitate
 • 14 unități administrativ teritoriale din județul Constanța vor benefica de cadastru gratuit

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771