Proiecte pentru o viata mai buna a locuitorilor din Independenta

Martie 2016, Marian Carson

Administratie locala

In comuna Independenta se lucreaza intens in vederea realizarii mai multor proiecte ce au ca scop crearea unor conditii de trai decente pentru toti locuitorii.
Primarul comunei, Cristea Gascan ne-a informat ca in aproximativ doua saptamani de zile va fi dat startul lucrarilor din cadrul proiectului ce presupune realizarea sistemului de alimentare cu apa a satului Tufani. Investitia ce este realizata de RAJA S.A. presupune construirea unei statii hidrofor, a unor bazine de colectare a apei si realizarea unei retele de distributie de 5,5 kilometri cu 12 cismele. Fiecare cismea va avea o raza de acoperire de 500 de metri. "La Tufani exista deja un put din care va fi extrasa apa, urmeaza ca pe viitor sa fie construita si o statie de tratare intrucat in toata panza freatica pana la peste 200 de metri adancime apa este de tip industrial si se impune tratrea ei pentru a deveni potabila. Daca nu apar probleme, la inceputul lunii mai, va curge apa la cismele", a precizat edilul.
Valoarea proiectului ce presupune realizarea sistemului de alimentare cu apa a localitatii Tufani are o valoare de 600.000 de euro.
Dupa finalizarea investitei din Tufani va demarat si proiectul de alimentare cu apa a localitatii Fantana Mare. O prima lucrare presupune forarea putului pentru extragerea apei. Edilul ne-a informat ca aceasta lucrare ce va fi realizata tot de RAJA S.A. si care are o valoare de 400.000 de euro va fi receptionata anul viitor.
In alta ordine de idei, Cristea Gascan a precizat ca pana la 1 aprilie vor fi reluate lucrarile de amenajare a drumului comunal DC 30 A care face legatura intre localitatile Tufani si Fantana Mare.
Proiectul ce presupune petruirea si asflatarea a 3,8 kilometri de drum si construirea a sapte podete de preluare a apelor pluviale a fost demarat in septembrie 2015 cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) si are o valoare de aproximativ un milion de euro fara TVA.
Podetele au fost deja construite si platite pana la 31 decembrie. Investitia ce va fi finalizata pana la sfarsitul anului va facilita transportul a 40 de elevi ce vin zilnic la Independenta si va reduce cu 60% consumul de motorina.
Administratia locala asteapta deschiderea sesiuni de proiecte pe masura 7.2. pentru a depune proiectul Modernizare strazi in localitatea Independenta. Acesta presupune asfaltarea a 5,7 kilometri de drumuri, amenajarea unor santuri de protectie dalate si construirea unor podete pentru preluarea apelor pluviale. Proiectul ce are o valoare de aproximativ 1 milion de euro va fi depus la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale. "Celelalte strazi din localitate care nu se inscriu in proiect vor fi reablitate prin pietruire cu fonduri proprii. Sunt strazi care o latime mai mica de 4,5 metri cat este solicitat in normele din ghidul de finantare", a mai precizat Cristea Gascan, edilul comunei.
Odata cu receptionarea acestor proicte va fi realizat programul de investitii pe care s-a angajat edilul Cristea Gascan sa il realizeze in mandatul 2012-2016.

Articole din editia din data de Martie 2016

 • Securitatea cibernetica, evolutia gruparilor jihadiste si modernizarea Armatei, pe agenda CSAT

  Administratie locala
 • Legea darii in plata, pe agenda comisiei juridice. Reprezentantii BNR au lipsit de la dezbatere

  Administratie locala
 • Mamaia, patria linistii sau fieful distractiei zgomotoase?

  Administratie locala
 • Statiunile Eforie Sud si Eforie Nord vor intampina turistii cu... regate

  Administratie locala
 • Peste 2.000 de elevi constanteni primesc burse de la Consiliul Judetean Constanta

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771