Social

Institutiile de invatamant din Nicolae Balcescu in atentia administratiei locale

La inceputul anului autoritatile locale din Nicolae Balcescu au dat startul lucrarilor de extindere a Liceului Tehnologic I.C. Bratianu.
„In luna ianuarie am inceput lucrarile de extindere a liceului din Nicolae Balcescu, institutia de invatamant va fi extinsa cu o sala de clasa ce va avea o suprafata de 58 mp. In noua sala de clasa se va amenaja un atelier in care vor studia elevii de la scoala profesionala – profilul constructii”, a precizat Viorel Balan, primarul comunei Nicolae Balcescu.
De asemenea, administratia locala lucreaza la documentatia necesara pentru obtinerea avizelor de functionare ISU pentru institutiile de invatamant din comuna.
O alta lucrare ce a fost demarata la sfarsitul lunii ianuarie presupune construirea unei incaperi pentru centrala termica care asigura caldura gradinitei din Nicolae Balcescu.
Viorel Balan, primarul comunei a precizat ca in aceasta perioada se continua lucrarile la Centrul Social Filantropic sub patronajul Sf. Mare Mucenic Pantelimon. Proiectul are ca scop sprijinirea copiilor ce provin din familii cu venituri reduse.
„Lucrarile ce presupun finalizarea acestui minunat centru social sunt in plina desfasurare, in prezent se lucreaza la acoperis. Aproximativ 100 de copii ce provin din familii cu venituri reduse vor lua zilnic pranzul aici, vor primi meditatie din partea cadrelor didactice cat si asistenta psihologica”, a mai declarat ediliul.
Cladirea ce se intinde pe o suprafata totala de 270 metri patrati va cuprinde o sala pentru servit masa si pentru realizarea lectiilor, o bucatarie, o magazie, grupuri sanitare, etc.
Noul centru este amplasat in curtea bisericii Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din Nicolae Balcescu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*