Comuna Pecineaga va avea drum de exploatare

Ianuarie 2016, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Autoritatile locale din comuna Pecineaga lucreaza in aceasta perioada la un proiect care presupune asfaltarea a 6 kilometri de drumuri de exploatare.
"Am initiat acest proiect de anul trecut, pana acum a fost finalizat studiul de fezabilitate pentru asfaltarea a 6 kilometri de drum de exploatare. Urmeaza ca acesta sa fie aprobat de consilierii locali, dupa care vom trece la faza de obtinere avize in vederea depunerii la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, pe masura 7.2. Modernizarea satului romanesc", a declarat Lili Paslaru, primarul comunei Pecineaga.
Traseul drumului de exploatare este urmatorul: DJ 392 Pecineaga - Amzacea se continua cu DE 65 (drum exploatare), DE 68, DE 77, DE 250 si ajunge in DJ 392 Pecineaga - Vanatori.
Realizarea acestui proiect are o serie de beneficii pentru locuitorii comunei printre care: devierea utilajelor grele care tranziteaza prin centrul localitatii. Drumul de exploatare va deservi 700 de ha de teren arabil si va facilita accesul la patru sedii de ferme agricole si un centru de Arta Populara.
Valoarea proiectului este de 1 milion de euro, fonduri nerambursabile.
Primarul comunei ne-a vorbit si despre o alta investitie importanta pentru locuitorii comunei. Mai exact, este vorba despre realizarea proiectului ce presupune alimentarea cu apa si canalizare in Pecineaga pe o distanta de 12 kilometri. Proiectul va fi realizat de catre S.C. RAJA S.A. cu fonduri europene.
Aminitim ca, in luna noiembrie a anului trecut, administratia locala a comunei a a semnat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), contracte de finantare pentru realizarea sistemului de alimentare cu apa, a sistemului de canalizare-ape uzate si pentru modernizarea drumurilor prin asfaltare.
"In urma realizarii acestor proiecte comuna va beneficia de cate 22 de kilometri de drumuri, de retea de apa, de canalizare. Investitiile pentru reteaua de apa si cea de canalizare au o valoare de 2 milioane de euro fiecare, iar proiectul de modernizare a drumurilor are o valoare de 5 milionae de euro", a declarat Lili Paslaru, primarul comunei Pecineaga.
Perioada de implementare a acestora este de trei ani de zile.

Articole din editia din data de Ianuarie 2016

 • Terenurile agricole din Garliciu au fost inundate si in acest an

  Administratie locala
 • Institutiile de invatamant din comuna Deleni au fost dotate cu mobilier nou

  Administratie locala
 • Modernizarea drumurilor din Cobadin - in atentia edilului Cristian Telehoi

  Administratie locala
 • Proiect pentru construirea unei gradinite in Adamclisi

  Administratie locala
 • Domenele si domnisoarele din comuna Topalu petrec de Ziua Femeii

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771