Social

Atelier de creatie, croitorie si tesatorie manuala la Cumpana

Primaria si Consiliul local Cumpana, in parteneriat cu Fundatia World Vision Romania si Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Cumpana, a inaugurat vineri, 19 februarie 2016, un atelier de creatie, croitorie si tesatorie manuala.
Dotat cu masini performante de tricotat, masini de cusut si de brodat, razboaie de tesut si mobilier adecvat, precum si cu materie prima pentru realizarea de produse finite specifice, atelierul de creatie de la Cumpana a fost infiintat in cadrul proiectului „Made in rural”, derulat in perioada martie 2014 – decembrie 2015, in beneficiul persoanelor din mediul rural.
In cadrul acestui proiect s-au desfasurat cursuri gratuite de formare profesionala in tesatorie manuala, de formare a competentelor antreprenoriale si de calificare ca lucrator in pensiune turistica, pentru 84 de persoane din localitate. Atelierul de creatie, croitorie si tesatorie manuala este situat in incinta Centrului after school, situat in Cumpana, aleea Taberei nr. 19B.
„Prin acest proiect, ne-am adresat gospodinelor din Cumpana. Am pornit la drum cu Fundatia World Vision si am realizat aceste ateliere de creatie. In proiect au fost instruite 84 de femei din localitate in meseria de tesatoare, croitoreasa, brodeza, adica meserii care s-au uitat. Ce incercam sa facem? Sa revenim la traditiile uitate, sa pastram traditiile mestesugaresti. Ce cauta oamenii? Cauta lucru de mana, lucru in care a fost pus suflet. Prin lucrarile realizate in aceste ateliere, ne vom promova comuna”, a declarat primarul localitatii Cumpana, Mariana Gaju.
„Made in rural” este un proiect de dezvoltare economica prin care se ofera gratuit calificare, consiliere si mediere profesionala, precum si sprijin pentru inceperea unor mici afaceri. Proiectul s-a desfasurat in perioada 31 martie 2014 – 15 decembrie 2015, in beneficiul persoanelor din mediul rural, judetele Bistrita-Nadaud, Constanta, Cluj, Dolj, Ialomita, Iasi, Ilfov, Vaslui si Valcea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*