Teodor Melescanu a depus juramantul de investitura in functia de ministru de Externe. Basescu: Demisia lui Corlatean a intervenit prea tarziu. Il numesc pe Melescanu "datorita urgentei"

Noiembrie 2014, Adrian Nicărel

Politic

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Cotroceni, inainte ca Teodor Melescanu sa depuna juramantul ca ministru de Externe, ca demisia lui Titus Corlatean a fost tarzie, precizand ca nu l-ar fi numit in functie pe fostul director SIE, dar o face, totusi, avand in vedere urgenta.

Teodor Melescanu a depus, luni, la Palatul Cotroceni, juramantul de investitura in functia de ministru de Externe, in prezenta sefului statului, a premierului Victor Ponta si a mai multor consilieri din cadrul Administratiei Prezidentiale.
Inainte ca Teodor Melescanu sa depuna juramantul ca ministru de Externe, presedintele Traian Basescu a spus ca demisia lui Titus Corlatean a fost tarzie, precizand ca nu l-ar fi numit in functie pe fostul director SIE, dar o face, totusi, avand in vedere urgenta.
Ceremonia de depunere a juramantului de investitura de catre noul ministru de Externe a durat doar cateva minute.
Presedintele Traian Basescu a semnat, luni dupa-amiaza, decretele privind incetarea mandatului lui Titus Corlatean la sefia MAE si numirea in functia de ministru de Externe a lui Teodor Melescanu.
Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul prin care se ia act de demisia lui Titus Corlatean din functia de ministru al Afacerilor Externe, precum si decretul prin care Teodor-Viorel Melescanu este numit in functia de ministru al Afacerilor Externe.
Premierul Victor Ponta i-a transmis luni presedintelui Traian Basescu nominalizarea lui Teodor Melescanu pentru postul de ministru al Afacerilor Externe.
Intr-o declaratie sustinuta la Palatul Victoria, seful Guvernului a aratat ca primul tur al alegerilor prezidentiale a fost organizat ireprosabil pe teritoriul Romaniei, iar problemele sesizate in sectiile de vot din strainatate, unde unii cetateni romani nu au putut vota, au fost generate din cauza "programului si a procedurilor care dureaza extrem de mult", dar a asigurat ca masurile dispuse de Biroul Electoral Central si de Ministerul Afacerilor Externe de reducere a timpului aferent procedurilor administrative si crestere a capacitatii logistice din sectiile de vot din strainatate vor fi sprijinite financiar de catre Guvern, in baza unei hotarari care urmeaza sa fie aprobata marti, pentru ca aceste probleme sa fie evitate in turul II.
Ponta si-a continuat declaratia afirmand insa ca exista si o latura politica, care deturneaza sensul campaniei electorale si al alegerilor, si a facut referire la "presiuni inadmisibile si inacceptabile facute de catre presedintele Traian Basescu si candidatul Klaus Iohannis care solicita institutiilor statului sa incalce legea in scopul evident ca, duminica, sa poata fi contestat rezultatul votului".
Daca propunerea de numire la conducerea MAE va fi acceptata de presedinte, Melescanu va organiza "conform dispozitiilor legale si ale BEC" al doilea tur al alegerilor in strainatate, a aratat premierul.
"In acest fel, dreptul fundamental la vot al fiecarui cetatean roman va fi respectat, dar cu respectarea legii si a institutiilor publice care vor rezista, pana in 16 si dupa aceea, presiunilor ilegale si ilegitime facute de cel care, pe 16 seara, va fi fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu", a conchis Ponta.
Melescanu a demisionat, in septembrie, de la conducerea Serviciului de Informatii Externe pentru a participa la primul tur al alegerilor prezidentiale, unde a obtinut, in diaspora, 1.374 voturi (0,85%) si 104.131 (1,09%) pe ansamblu.
Ulterior, Melescanu si-a anuntat sustinerea pentru Ponta in turul al doilea al prezidentialelor, iar Ponta a declarat ca, daca va castiga alegerile, va fi in echipa sa de la Cotroceni, ca si consilier prezidential pe probleme de securitate nationala.
Ministrul Titus Corlatean a anuntat, luni, ca l-a informat pe premierul Victor Ponta ca a decis sa-si depuna mandatul de ministru, mentionand ca MAE isi mentine pozitia ca nu exista baze legale pentru infiintarea de noi sectii de votare in strainatate la turul al doilea.
Saptamana trecuta, in Bucuresti si in mai multe orase ale tarii au avut manifestatii de protest fata de modul in care a fost organizat votul in diaspora la primul tur al prezidentialelor, manifestatiile avand si un caracter antiguvernamental.
De asemenea, presedintele Traian Basescu a cerut, de doua ori, demiterea lui Corlatean.
Sursa: www.mediafax.ro


Articole din editia din data de Noiembrie 2014

 • Teodor Melescanu a depus juramantul de investitura in functia de ministru de Externe. Basescu: Demisia lui Corlatean a intervenit prea tarziu. Il numesc pe Melescanu "datorita urgentei"

  Politic
 • Mazare: Constantinescu nu are oncolog la Rahova si ii e frig, doarme imbracat. O sa merg sa-l vizitez

  Politic
 • Zgonea: BEC sa clarifice printr-o noua hotarare daca se pot infiinta sectii suplimentare in diaspora

  Politic
 • Iohannis recunoaste pe Facebook ca a adus oameni cu autocarele la miting

  Politic
 • Chevron: Inca nu am finalizat studiul de evaluare a potentialului de gaze de sist din Romania

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Viceprimarul din Castelu, Antoneta Prodan, consideră revocarea sa din funcție un exces de putere

  Politic
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771