Caminul de batrani, la un pas de inaugurare

Noiembrie 2014, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Gheorghe Frigioi, edilul sef al localitatii Crucea ne-a declarat ca, ONG-ul care se ocupa de asigurarea asistentei sociale si medicale dar si de angajarea personalului in cadrul institutiei au stabilit ca la data de 1 decembrie 2014 sa aiba loc inaugurarea Caminului de batrani din Stupina, proiect finalizat cu succes.

Constructia P+1E, se intinde pe o suprafata totala de 4.000 de metri patrati din care suprafata construita este de 428 metri patrati. Astfel ca, in cadrul acesteia au fost realizate aleile pietonale, a fost amenajat un frumos si spatios parc, totul pentru ca batranii sa se poata relaxa si odihni in aer liber, spatiile verzi dar si iluminatul pentru luminarea lui pe perioada noptii. Caminul de batrani cuprinde un numar de 13 camere pentru 26 de persoane, fiecare incapere fiind dotata cu cate doua paturi, noptiere, dulapuri individuale, baie proprie dar si buton de alarma care, la fiecare apasare, aduce un cadru medical in doar cateva minute. Totodata, cei ce vor locui acolo vor avea un cabinet medical, o bucatarie, o sala pentru servitul mesei, spatiu de recreere in care se vor putea desfasura diferite activitati de relaxare si birouri.
"Totodata, constructia beneficiaza de alimentare cu apa proprie, de doua fose septice, de un generator pentru situatii de urgenta dar si de toate celelalte utilitati precum lenjerii de pat, tacamuri, farfurii, televizoare, deci de absolut tot ceeea ce este necesar intr-o casa. Va pot spune ca acest Camin de batrani este incadrat la nivelul unui hotel de patru stele", a spus Gheorghe Frigioi, seful autoritatii locale din comuna Crucea.
In prima faza, Caminul se va adresa varstnicilor din localitatea Crucea iar in eventualitatea in care vor mai ramane locuri vacante vor putea fi gazduiti si batrani din alte localitati invecinate.
Investitia a fost finantata prin Masura 3.2.2 "Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale".


Articole din editia din data de Noiembrie 2014

 • Teodor Melescanu a depus juramantul de investitura in functia de ministru de Externe. Basescu: Demisia lui Corlatean a intervenit prea tarziu. Il numesc pe Melescanu "datorita urgentei"

  Administratie locala
 • Mazare: Constantinescu nu are oncolog la Rahova si ii e frig, doarme imbracat. O sa merg sa-l vizitez

  Administratie locala
 • Zgonea: BEC sa clarifice printr-o noua hotarare daca se pot infiinta sectii suplimentare in diaspora

  Administratie locala
 • Iohannis recunoaste pe Facebook ca a adus oameni cu autocarele la miting

  Administratie locala
 • Chevron: Inca nu am finalizat studiul de evaluare a potentialului de gaze de sist din Romania

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771