Consiliului Local Constanta a decis transferarea Cazinoului in administrarea CNI pentru a fi reabilitat

Octombrie 2014, Adrian Nicărel

Actualitate

Cazinoul Constanta a fost transferat din administrarea Consiliului Local in cea a Companiei Nationale de Investitii pentru a fi reparat, consilierii locali votand, joi, in unanimitate acest proiect de hotarare, primarul Radu Mazare spunand ca nu a putut "ademeni" niciun investitor de frica DNA.

Primarul Radu Mazare a declarat, joi, ca pentru reabilitarea Cazinoului Constanta este nevoie de aproximativ 10 milioane de euro, sustinand ca a avut discutii cu diversi investitori privati care sa reabiliteze acest obiectiv, dar a sistat toate negocierile de teama sa nu fie acuzat de procurori ca ar fi aranjat eventuala licitatie care ar fi avut loc.
"Daca as fi reparat Cazinoul cu bani de la Primarie si as fi bagat peste 10 milioane de euro in renovarea acestei cladiri, toti cetatenii orasului si cetatenii Romaniei ar fi spus ca sunt nebun, ca in loc sa construiesc case pentru 4.000 - 4.500 de oameni, de banii astia reparam o cladire. Am incercat sa fac ceva cu investitori privati. Am fost si in Elvetia, am avut nenumarate contacte si cu chinezi si cu un fond de investitii gestionat de catre niste rusi, dar m-am oprit. M-am oprit de frica pentru ca renovarea acestui Cazino ar fi insemnat o licitatie. Daca ar fi avut loc aceasta licitatie si ar fi castigat o companie cu care eu as fi vorbit anterior incercand sa-i conving sa vina sa bage bani aici, in mod categoric procurorii mi-ar fi facut ceea ce mi-au facut in primavara - ar fi spus ca am aranjat aceasta licitatie, avand in vedere ca m-am intalnit anterior cu investitorii", a afirmat Radu Mazare.
El a explicat ca a discutat cu vicepremierul Liviu Dragnea, care a fost de acord sa preia Cazinoul la Compania Nationala de Investitii pentru a fi reabilitat.
"Neputand contacta si ademeni niciun investitor privat de frica procurorilor care sa nu ma ia si sa ma bage la beci cum m-au bagat in primavara, am discutat cu vicepremierul Dragnea si i-am spus ca este o problema a orasului si a tarii. Haide sa vedem daca nu puteti sa o finantati cu bani de la Guvern" , a mentionat Mazare.
Dupa ce va fi reparat, Cazinoul va reveni la municipalitate, dar primarul Constantei nu stie ce destinatie va avea.
"Nu stiu ce destinatie va avea dupa reabilitare. Nu stiu cine il va opera, cine va aduce jucatori pentru ca la ora actuala legislatia este restrictiva privitor la cazinouri, trebuie ca cineva sa bage bani si sa-i si scoata, trebuie sa aduca jucatori. () Dupa ce-l va reabilita Compania de Investitii, daca va mai fi vreun guvern doritor sa bage bani in Cazinoul de la Constanta, s-ar putea sa se schimbe guvernul si sa nu mai vedem niciun ban in vreun obiectiv de la Constanta, el se intoarce la municipalitate si noi vom decide ce facem cu el. Poate facem cazino, daca nu, facem un muzeu si asta-i viata", a explicat edilul.
Mazare a spus ca potrivit hotararii Consiliului Local, in cazul in care lucrarile nu incep in 24 de luni de la transferul catre Compania de Investitii, atunci Cazinoul va reveni la municipalitate.
Consilierii locali din Constanta au mai aprobat in sedinta de joi alte doua proiecte privind transferul unor terenuri tot catre Compania Nationala de Investitii pentru realizarea unui bazin olimpic de inot si a unei sali polivalente cu 5.000 de locuri, investitii facute cu fonduri guvernamentale.
Sursa: www.mediafax.ro


Articole din editia din data de Octombrie 2014

 • Guvernul lanseaza in noiembrie "PRIMA MASINA", program prin care sa fie vandute 20.000 masini pe an. Care sunt criteriile de participare

  Actualitate
 • Consiliului Local Constanta a decis transferarea Cazinoului in administrarea CNI pentru a fi reabilitat

  Actualitate
 • Ajutor pentru primariile cu datorii

  Actualitate
 • Varianta de ocolire a orasului Eforie, prin Techirghiol

  Actualitate
 • Ponta, despre sechestrul la Lukoil: Procurorul este suveran. Nimeni nu fugea insa cu conductele

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

  Actualitate
 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Actualitate
 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771