Varianta de ocolire a orasului Eforie, prin Techirghiol

Octombrie 2014, Marian Carson

Actualitate

Pentru ca toti cei care si-au propus sa ajunga in sudul litoralului sa nu mai treaca prin calvarul traficului aglomerat, in special pe timpul verii, Consiliul Judetean Constanta si conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) au luat decizia de a realiza o varianta de ocolire a orasului Eforie.

Este vorba de reabilitarea a doua sectoare de drum judetean (DJ 391 si DJ 393) si transformarea acestora in drumuri nationale. Pentru ca aceste artere se afla in administrarea Consiliului Judetean Constanta, a fost nevoie ca, vineri, consilierii judeteni sa transmita, cu titlu gratuit, catre CNADNR administrarea celor doua sectoare de drum. "Este vorba despre o sosea ocolitoare. Practic, acest drum national, care se va construi pe drumul judetean existent, va merge de la Agigea spre Techirghiol - Movilita si iese in Tuzla. Practic, este vorba despre doua drumuri judetene pe care le predam la Compania Nationala de Autostrazi. Drumurile vor fi largite si modernizate si cert este ca va fi ca o sosea ocolitoare a Eforiei. In acest fel se va evita aglomeratia care se creeaza tot timpul la Eforie in perioada sezonului estival", a spus vicepresedintele cu atributii de presedinte al CJC, Cristinel Dragomir.
La randul sau, directorul DRDP Constanta, Marin Dima, a spus ca proiectul de amenajare a doua sectoare din DJ 391 si 393 va fi depus la Guvern, pentru finantare.
Problemele de la Eforie sunt insa mai vechi. In urma cu patru ani, Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Constanta a derulat o serie de lucrari la Drumul National (DN) 39 sau E87, ce uneste Constanta de Mangalia, pe portiunea cu varianta Eforiei Nord, inspre Mangalia, pana la iesirea din statiune. La vremea respectiva, DRDP a largit DN39 cu inca o banda, reversibila, si a amenajat un sens giratoriu in Eforie Nord in scopul descongestionarii traficului, in special pe timpul verii. Primarul din Eforie, Ovidiu Brailoiu, spunea, atunci, ca initiativa DRDP este cu atat mai necesara cu cat vara, la intrarea in Eforie Nord spre Mangalia, pe ambele directii se formeaza adevarate ambuteiaje, iar soferii asteapta ore intregi pentru a ajunge la destinatie. Din pacate, aceste lucrari ale DRDP nu au fost suficiente, pentru ca in continuare, in timpul sezonului estival, traficul rutier se deruleaza cu mare dificultate, iar cozile de masini blocate in trafic se formeaza pe cativa kilometri de la iesirea din Agigea pana la iesirea din Eforie Sud.
Sursa: www.telegrafonline.ro


Articole din editia din data de Octombrie 2014

 • Guvernul lanseaza in noiembrie "PRIMA MASINA", program prin care sa fie vandute 20.000 masini pe an. Care sunt criteriile de participare

  Actualitate
 • Consiliului Local Constanta a decis transferarea Cazinoului in administrarea CNI pentru a fi reabilitat

  Actualitate
 • Ajutor pentru primariile cu datorii

  Actualitate
 • Varianta de ocolire a orasului Eforie, prin Techirghiol

  Actualitate
 • Ponta, despre sechestrul la Lukoil: Procurorul este suveran. Nimeni nu fugea insa cu conductele

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

  Actualitate
 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Actualitate
 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771