Se da starul Festivalului - Concurs National de Interpretare a Cantecului Popular Romanesc "Dan Moisescu"

Octombrie 2014, Iulia Flfan

Cultura

In perioada 8-10 octombrie 2014, localitatea Topalu v-a fi gazda Festivalului - Concurs National de Interpretare a Cantecului Popular Romanesc "Dan Moisescu" ajuns la cea de-a XVIII-a editie.

Acest important eveniment la care participa tineri cu varste cuprinse intre 14 si 26 ani din toate zonele tarii este organizat cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta (CJC), a Consiliului Local si Primariei Topalu si a Centrului Cultural Judetean "Teodor T.Burada".
"In acest an s-au inscris un numar de 25 de concurenti care vor participa la preselectia ce va avea loc in orasul Cernavoda in data de 8 octombrie, tot aici fiind si cazati pe toata perioada festivalului. Concursul propriu-zis va avea loc in data de 9 octombrie iar pe 10 octombrie, ultima zi va avea loc Gala Laureatilor Festivalului - Concurs National de Interpretare a Cantecului Popular Romanesc "Dan Moisescu", a spus pentru ziarul Graiul Dobrogei, primarul Gheorghe Murat.
Inainte de inceperea concursului, pe scena Caminului Cultural vor urca ansambluri din judet si anume din Ovidiu, Cumpana, Negru Voda si Ghindaresti, Topalu avand doua formatii de dansuri.
Prima zi a acestui important eveniment va fi deschisa printr-o parada a dansului si a costumului popular care va incepe la ora 18.00, pornirea fiind din fata Caminului Cultural Topalu pana la sediul Primariei, urmand ca odata cu ora 19.00 sa aiba loc deschiderea Festivalului Concurs.
Fiecare concurent va avea de prezentat o balada si o doina iar juriul format din sapte profesionisti ce vor analiza cu atentie fiecare prestatie in parte, au cu siguranta o misiune destul de importanta si de grea.
Dupa ultima seara, cea in care vor fi acordate premiile tuturor castigatorilor, va fi organizata o cina festiva la care vor participa toti concurentii. Atmosfera din cadrul Festivalului v-a fi intretinuta de Orchestra de Muzica Populara "Ovidius" din Bucuresti dirijor Nicu Spataru si de prezentatorul Dan Voicu.
Conform traditiei festivalului, pe scena pentru a sustine recitaluri spre incantarea tuturor celor prezenti, vor urca nume consacrate ale cantului romanesc printre care: Valeria Arnautu, Viorica Macovei, Catalina Alexa, Marius Ciprian Pop, Marcel Parau, Florin Grigore si Ilie Caras.
Festivalul - Concurs National de Interpretare a Cantecului Popular Romanesc "Dan Moisescu" reprezinta descoperirea, stimularea si promovarea de noi talente interpretative din randul tineretului, punand in valoare cantecul popular traditional authentic cat si prezentarea nealterata a puritatii si frumusetii costumului popular din diferite zone etno folclorice ale tarii.
In alta ordine de idei, Gheorghe Murat, seful administratiei locale Topalu ne-a mai declarat si faptul ca, lucrarile la exteriorul scolii sunt pe final, lucrandu-se la acest moment la construirea grupului sanitar care va fi corp comun cu unitatea de invtamant, conform normelor europene.


Articole din editia din data de Octombrie 2014

 • Guvernul lanseaza in noiembrie "PRIMA MASINA", program prin care sa fie vandute 20.000 masini pe an. Care sunt criteriile de participare

  Cultura
 • Consiliului Local Constanta a decis transferarea Cazinoului in administrarea CNI pentru a fi reabilitat

  Cultura
 • Ajutor pentru primariile cu datorii

  Cultura
 • Varianta de ocolire a orasului Eforie, prin Techirghiol

  Cultura
 • Ponta, despre sechestrul la Lukoil: Procurorul este suveran. Nimeni nu fugea insa cu conductele

  Cultura
 • Articole din aceeasi categorie

 • Tradiția Festivalului de Lupte și Reconstituiri Istorice - DAPYX a continuat și în acest an cu mare succes - ”La Medgidia, eroii nu mor niciodată!”

  Cultura
 • Vernisajul Taberei de Pictură „Lucian Grigorescu”, veselie și culoare transpusă pe pânză

  Cultura
 • Cea de-a IX-a ediție a Festivalului „Tinere Speranțe” s-a încheiat cu succes la Medgidia

  Cultura
 • „Cartea de aur a eroilor din localitățile Siliștea și Țepeș Vodă”, lansată de Ziua Eroilor

  Cultura
 • Zilele comunei Vulturu, eveniment ajuns la a XVI a ediție

  Cultura
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771