"Centru multifunctional adresat pescarilor si familiilor acestora" in localitatea Ghindaresti

Octombrie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri Europene

In data de 18 iulie 2014 a fost semnat contractul de finantare pentru infiintarea acestui centru de UAT Comuna Ghindaresti si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prin Directia Generala de Pescuit.

Astfel ca, se vor achizitiona dotarile necesare si specifice unui centru multifunctional (mobilier, echipamente electronice, birotica, uniforme, consumabile, etc). Aceasta modernizare va fi benefica atat pentru turisti cat si pentru locuitorii comunei Ghindaresti, acestia din urma putand organiza evenimente de informare in ceea ce priveste vasta lor cultura despre peste si pescuit.
Prin aceste actiuni vor fi promovate zonele natural (Dunarea), work-shop-uri in care se vor implica atat familiile pescarilor si locuitorilor din zona cat si turistii veniti sa descopere traditiile si obiceiurile rurale.
Scopul proiectului "Infiintare Centru multifunctional adresat pescarilor si familiilor acestora" in localitatea Ghindaresti, este acelea de a pune in valoare traditiile si indeletnicirile locuitorilor zonei, activitatile pescaresti, evenimentele si actiunile locale ce leaga comunitatile in vederea evidentierii frumusetilor zonelor si a obiceiurilor cunoscute in prezent doar de localnici. Si tocmai de aceea, proiectul se adreseaza modului de valorificare a unor obiective importante, conturand astfel, cateva metode de promovare a datinilor si obiceiurilor localnicilor.
"Totodata, proiectul mai urmareste si promovarea si informarea populatiei cu privire la zonele de pescuit situate pe raza territorial-administrativa a comunei noastre", a spus edilul sef al administratiei locale, Adrian Vartolomei.
Proiectul selectat in cadrul ProgramuluiOperational pentru Pescuit 2007-2013 va fi implementat pe o perioada de 14 luni si are o valoare totala de 419.167,99 lei din care 80.669,99 lei reprezinta valoarea neeligibila.
In alta ordine de idei, acesta ne-a mai spus si faptul ca, a fost dat startul in urma cu o luna de zile a lucrarilor ce vizeaza implementarea unui sistem hibrid compus dintr-o turbina eoliana de 200 kw si o instalatie de biogaz de 100 m3, in vederea producerii de energie electrica pentru localitatea Ghindaresti, cu scopul de a reduce costurile pentru institutiile publice.


Articole din editia din data de Octombrie 2014

 • Guvernul lanseaza in noiembrie "PRIMA MASINA", program prin care sa fie vandute 20.000 masini pe an. Care sunt criteriile de participare

  Fonduri Europene
 • Consiliului Local Constanta a decis transferarea Cazinoului in administrarea CNI pentru a fi reabilitat

  Fonduri Europene
 • Ajutor pentru primariile cu datorii

  Fonduri Europene
 • Varianta de ocolire a orasului Eforie, prin Techirghiol

  Fonduri Europene
 • Ponta, despre sechestrul la Lukoil: Procurorul este suveran. Nimeni nu fugea insa cu conductele

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiectul „Little Energy Super Stars” (“Micii Super Eroi ai Energiei”) implementat de Primăria Lumina

  Fonduri Europene
 • “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

  Fonduri Europene
 • Încă 9 locuințe din Satu Nou au fost reabilitate

  Fonduri Europene
 • Lucrări de reabilitare a locuințelor din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Bursa locurilor de muncă din Satu Nou a ajuns la cea de-a șaptea sesiune

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771