Importanta lucrare reluata in Faclia

Septembrie 2014, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Conform declaratiilor edilul sef al localitatii Saligny Ion Beiu, nu cu mult timp in urma a fost reluata lucrarea ce vizeaza constructia bisericii din lemn ce poarta hramul "Adormirea Maicii Domnului" din localitatea Faclia.

"Sunt foarte bucuros pentru ca au fost reincepute lucrarile la acest sfant lacas de cult si sper ca pana la finele acestui an, constructia sa fie gata pentru a putea fi data in folosinta, biserica fiind mult asteptata de toti enoriasii. Pana in prezent, a fost turnata fundatia lacasului de cult, au fost ridicati peretii din lemn stratificat, un lemn de calitate superioara si s-a montat acoperisul din sindrila", a spus pentru ziarul nostru, seful administratiei locale Saligny Ion Beiu.
Suprafata pe care se intinde constructia este de 150 de metri patrati, iar la subsolul acesteia va fi amenajata o casa mortuara si de asemenea, pe viitor se doreste si pictarea sfintei biserici.
"De asemenea, si sistemul educational este prioritar in aceasta perioada si asta pentru a asigura cele mai bune conditii scolarilor si prescolarilor din localitate. In primul rand am achizitionat combustibilul solid (lemne) necesar incalzirii tuturor institutiilor scolare iar in al doilea rand, cu fonduri de la Consiliul Judetean Constanta, a fost dat startul lucrarilor de reabilitare a unitatii de invatamant din Saligny", a mai spus primarul.
Aici a fost schimbat acoperisul iar pe interior s-au refacut tavanele, s-a montat parchet si usi noi, urmand sa se achizitioneze si mobilier nou. Si pentru ca orele de curs sa nu fie afectate, a fost schimbat programul elevilor in sensul ca acestia invata acum in doua schimburi, totul pentru ca lucrarile sa continue fara intrerupere.
Un lucru benefic care s-a intamplat, a fost acela ca si elevii din localitatea Saligny au primit un microbuz scolar, astfel ca, acestia vor ajunge la timp la orele de curs. Acest lucru s-a intamplat in ziua de vineri, 19 septembrie, cand edilul Ion Beiu a primit cheia microbuzului scolar in curtea Consiliului Judetean Constanta (CJC).

Articole din editia din data de Septembrie 2014

 • Importanta lucrare reluata in Faclia

  Administratie locala
 • Guvernul sprijina administratiile locale in urma inundatiilor din vara

  Administratie locala
 • Guvernul se intruneste de URGENTA: BANII trebuie sa ajunga cat mai repede la PRIMARI

  Administratie locala
 • Navodari, pe plus la buget

  Administratie locala
 • Zilele Recoltei, o traditie la Navodari

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Re╚Öit Taner ├«n perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Prim─âria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitat─â. Prim─âria a solicitat finan╚Ťare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucr─âri de ├«mprejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din B─âneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771