Guvernul sprijina administratiile locale in urma inundatiilor din vara

30 Septembrie 2014, Iulia Fţlfan

Actualitate

Primaria Adamclisi a primit din partea Guvernului, sumele necesare inlaturarii calamitatilor naturale produse de inundatii in baza Hotararii nr. 805/2014 privind alocarea unei sume din Fondul de rezerva bugetara prevazut in bugetul de stat pe anul 2014.

In urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase si anume, ploi cu caracter torential care s-au produs pe raza comunei Adamclisi in data de 19 iunie 2014, au fost afectate o serie de strazi din localitatile Zorile, Urluia si Adamclisi, doua podete din localitatea Zorile si un drum comunal DC 31 care face legatura intre Zorile si Adamclisi. Strazile din localitatile sus mentionate prezinta in urma ploilor abundente ravene, fagase, dizlocari de piatra sparta de pe partea carosabila a strazilor si distrugerea rigolelor.
In localitatea Zorile au fost fost avariate urmatoarele strazi: Str. Viilor avariata in proportie de 70%, Str. Adamclisi avariata in proportie de 90%, Str. Macesului in proportie de 60%, Str.Macului si str. Aleea Florilor in proportie de 60%, Str. Primaverii in proportie de 70%, Str.Nazalaru in proportie totala de 100% si podetul tip tubular din str. Burebista sectiunea de scurgere a fost colmatata, structura de rezistenta din beton fiind afectata.
In urma constatarilor efectuate de catre reprezentantii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Constanta s-a propus modificarea constructiei podului din tib tubular cum este in prezent prin construirea unui pod de tip casetat pentru a permite preluarea unui debit mai mare de apa.
De asemenea, in localitatea Urluia au fost avariate strazile Nicolae Balcescu in proportie de 50 %, Sperantei in proportie de 50% si Str. Stefan cel Mare in proportie de 50%. In localitatea Adamclisi au fost avariate urmatoarele strazi: Str. Ulmilor si strada Mihai Eminescu in proportie de 50%.
"Din cauza starii drumurilor afectate de precipitatiile din iunie, masina de pompieri si salvarea nu au putut ajunge in zonele respective si de asemenea, producatorii agricoli nu au putut ajunge la terenurile agricole cu utilaje si mijloace de transport cereale. Noi am intervenit cu utilajele din dotare si anume un buldoexcavator, un tractor cu remorca si o motopompa, acestea fiind insuficiente la acel moment pentru remedierea pagubelor produse", a spus edilul sef al comunei Adamclisi, Anton Burcea.
Astfel ca, avand in vedere cele prezentate precum si faptul ca autoritatea locala se confrunta cu o lipsa acuta de fonduri, a fost solicitata alocarea sumei de 1.449 mii lei din Fondul de Interventie la dispozitia Guvernului conform prevederilor legale in vigoare.
Si pentru ca toate aceste probleme cu care Primaria Adamclisi s-a confruntat si se confrunta inca sa fie remediate pentru ca viata oamenilor sa revina la normal, Guvernul a alocat conform HG nr.805/2014 ce a intrat in vigoare la 23 septembrie 2014, suma de 1.250 mii lei.


Album foto

 • Articole din editia din data de 30 Septembrie 2014

 • Importanta lucrare reluata in Faclia

  Actualitate
 • Guvernul sprijina administratiile locale in urma inundatiilor din vara

  Actualitate
 • Guvernul se intruneste de URGENTA: BANII trebuie sa ajunga cat mai repede la PRIMARI

  Actualitate
 • Navodari, pe plus la buget

  Actualitate
 • Zilele Recoltei, o traditie la Navodari

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetar─â / Un miliard de lei t─âiat de la Educa┼úie / D─âncil─â: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate ini┼úial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc ├«n UE la produc┼úia de miere ┼či pe doi la num─ârul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopic─â videoghidat─â de ultim─â genera╚Ťie la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajeaz─â tineri pentru cre╚Öterea for╚Ťei de munc─â ├«n agricultur─â, acvacultur─â ╚Öi industria alimentar─â

  Actualitate
 • Daun─â total─â ├«n livezile din jude╚Ťul Constan╚Ťa

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771