Guvernul se intruneste de URGENTA: BANII trebuie sa ajunga cat mai repede la PRIMARI

Septembrie 2014, Adrian Nicărel

Administratie locala

Guvernul intentioneaza sa se reuneasca, marti, in sedinta speciala, pentru a aproba a doua rectificare bugetara din acest an, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.

Programul stabilit la acest moment prevede ca Guvernul se va reuni marti pentru aprobarea rectificarii bugetare, iar miercuri va fi organizata sedinta obisnuita.
Conform proiectului celei de-a doua rectificari din acest an, bugetele Ministerelor Muncii, Administratiei Publice, Apararii, Justitiei, de Interne si Externe vor fi majorate, iar taieri de fonduri din cheltuielile bugetului de stat vor fi operate la Sanatate, Agricultura, Transport, Mediu.
Alocarile distribuite Presedintiei, Camerei Deputatilor, Academiei si ministerelor Educatiei, Culturii, Tineretului si Sportului din bugetul de stat vor fi de asemenea reduse, de fonduri suplimentare urmand sa beneficieze serviciile de informatii, Senatul, Avocatul Poporului.
In plus, potrivit proiectului de ordonanta de urgenta cu privire la rectificarea bugetului de stat pe 2014, publicat pe site-ul Ministerului de Finante, Guvernul va aloca la rectificarea bugetara de marti 1,167 miliarde de lei pentru bugetele locale.
Din suma mentionata, 140 de milioane de lei sunt destinati salariilor si platii titlurilor executorii aferente invatamantului preuniversitar si celui special. 56,7 milioane de lei merg catre plata drepturilor asistentilor personali ai persoanelor cu handicap. 27,9 milioane de lei vor fi alocati pentru protectia copilului; 17,3 milioane pentru centrele de asistenta sociala a persoanelor cu handicap, iar 40 de milioane de lei va primi Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, scrie Agerpres.
542 de milioane de lei - sume defalcate din TVA - se vor aloca pentru drumurile judetene si comunale, cu mentiunea ca repartizarea pe unitati administrativ teritoriale se face in functie de lungimea si starea tehnica a acestora, prin hotarare a Consiliilor Judetene, dupa consultarea primarilor.
Autoritatile locale vor primi 340 de milioane de lei pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraselor, municipiilor si judetelor, iar repartizarea banilor se va face potrivit prevederilor art. 33 din Legea 273/2006 privind finantele publice locale.
Incepand cu anul 2010, cotele defalcate pe impozitul pe venit aferente bugetelor locale au fost diminuate de la 82% la 71,5%. Pentru anul 2014 aceasta diminuare se traduce printr-o reducere a veniturilor bugetelor locale cu 2,335 miliarde de lei.
Sursa: www.realitatea.net


Articole din editia din data de Septembrie 2014

 • Importanta lucrare reluata in Faclia

  Administratie locala
 • Guvernul sprijina administratiile locale in urma inundatiilor din vara

  Administratie locala
 • Guvernul se intruneste de URGENTA: BANII trebuie sa ajunga cat mai repede la PRIMARI

  Administratie locala
 • Navodari, pe plus la buget

  Administratie locala
 • Zilele Recoltei, o traditie la Navodari

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771