Autoritatea locala Pecineaga pregatita pentru sosirea iernii

Septembrie 2014, Adrian Nicărel

Administratie locala

Si pentru ca ne indreptam cu pasi repezi spre sezonul de iarna, edilul sef al localitatii Lili Paslaru face toate demersurile necesare pentru ca toate unitatile de invatamant si nu numai, sa fie pregatite din toate punctele de vedere.

"Inceputul de an scolar 2014-2015 a debutat cu dreptul si asta pentru ca, scolile si gradinitele au fost igienizate, toate primind avizul de functionare. De asemenea, in aceasta perioada ne preocupam intens de aprovizionarea cu combustibil solid (lemne) pentru institutiile din localitate cat si de cantitatea necesara pentru situatii de urgenta in sezonul rece", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, gospodarul-sef al localitatii Pecineaga, Lili Paslaru.
Totodata, acesta ne-a mai spus si faptul ca, o atentie deosebita in aceasta perioada s-a acordat efectuarii reviziilor tuturor centralelor termice, si asta pentru ca totul sa decurga fara nici un fel de probleme. "Am incheiat de asemenea si contracte cu anumite firme specializate in deszapezire, pregatindu-ne astfel atat pentru o iarna grea cat si pentru una mai usoara", a mai spus primarul.
Trecand in alt registru, acesta ne-a vorbit si despre prevenirea aparitiei pe teritoriul comunei a bolii "limbii albastre" la bovine.
"Si in acest sens, au fost efectuate si se fac inca tratamentele de deratizare si dezinsectie in zonele in care este posibila aparitia acestei boli si preconizam sa realizam o actiune pentru toti crescatorii mari de ovine, bovine si caprine, in locatiile in care acestea sunt afectate. Toate aceste demersuri sunt facute in ideea de a preveni aparitia unor potentiale focare de infectie. Localitatea noastra inregistreaza un numar de aproximativ 1500 ovine, 60 bovine si 800 caprine", a incheiat edilul Lili Paslaru.
De asemenea, acesta asteapta finantarea programelor in conformitate cu OG 28/2014 pentru lucrarile ce vizeaza alimentarea cu apa, canalizare, modernizare si asfaltare pe o lungime totala de 22 kilometri.


Articole din editia din data de Septembrie 2014

 • Importanta lucrare reluata in Faclia

  Administratie locala
 • Guvernul sprijina administratiile locale in urma inundatiilor din vara

  Administratie locala
 • Guvernul se intruneste de URGENTA: BANII trebuie sa ajunga cat mai repede la PRIMARI

  Administratie locala
 • Navodari, pe plus la buget

  Administratie locala
 • Zilele Recoltei, o traditie la Navodari

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771