"Calificarea O sansa pentru viitor" un nou proiect castigat de orasul Eforie

Septembrie 2014, Adrian Nicărel

Social

Acest proiect a fost demarat de Primaria Eforie in ziua de miercuri, 24 septembrie 2014, fiind finantat din Fondul Social European prin Programul Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 5 "Promovarea masurilor active de ocupare".

Obiectivul general al proiectului vizeaza mentinerea unui numar cat mai mare de persoane pe piata muncii prin implementarea de masuri integrate ce vizeaza somerii, persoanele inactive si somerii de lunga durata din regiunea Sud - Est. Obiectivul vizeaza implementarea de masuri integrate de tip consiliere si formare de tip calificare pentru 300 de persoane din care 150 someri de lunga durata si 100 persoane inactive si 50 de someri din regiunea Sud - Est. Aceste persoane vor participa la cursuri de calificare finalizate cu diplome recunoscute pe piata muncii dupa cum urmeaza: peisagist - floricultor - 56 persoane, camerista -112 persoane, baies - 56 persoane, administrator pensiune turistica - 56 persoane.
Astfel, membrii grupului tinta vor participa la masuri integrate si vor avea sanse sporite de integrare pe piata muncii, procedandu-se astfel la facilitarea procesului de insertie profesionala a acestor persoane. Pe termen lung beneficiile generate de proiect vizeaza oferirea unui trai decent pentru membrii grupului tinta dar si posibilitati de dezvoltare in cariera.
Parteneriatul creat pentru implementarea proiectului este alcatuit din trei entitati: o unitate administrativ teritoriala care se ocupa inclusiv de somerii de lunga durata si de asistatii sociali din orasul respectiv, o entitate juridica de drept privat fara scop patrimonial si un furnizor de formare profesionala transnational. Necesitatea implicarii partenerilor proiectului in implementarea activitatilor proiectului, furnizarea de resurse umane si materiale este imperativ necesara pentru un parteneriat real si de anvergura in procesul de implementare.
In urma semnarii contractului de finantare cu numarul de identificare POSDRU /128/ 5.1/G/ 131145, a fost aprobata suma de 1.601.120 lei pentru implementarea acestui proiect, un procent de 2% reprezentand contributia eligibila a Primariei orasului Eforie,
Perioada de implementare este de 17 luni, iar locul de desfasurare al proiectului este urbea Eforie.

Articole din editia din data de Septembrie 2014

 • Importanta lucrare reluata in Faclia

  Social
 • Guvernul sprijina administratiile locale in urma inundatiilor din vara

  Social
 • Guvernul se intruneste de URGENTA: BANII trebuie sa ajunga cat mai repede la PRIMARI

  Social
 • Navodari, pe plus la buget

  Social
 • Zilele Recoltei, o traditie la Navodari

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771