Microbuz nou destinat transportului scolar

Septembrie 2014, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Copiii din localitatea Independenta se pot bucura de confort si siguranta conform declaratiilor gospodarului-sef Cristea Gascan si asta deoarece in urma cu doua saptamani administratia locala a intrat in posesia microbuzului scolar din partea Guvernului.

"Acest mijloc de transport scolar a venit pe baza unui motiv real si nu dintr-un simplu moft si spun asta deoarece in alte localitati sunt transportati cate 20-30 de copii pe cand in localitatea noastra, se transporta 175 de copii din cele patru sate aferente comunei Independenta catre Liceul Tehnologic, parcurgandu-se zilnic peste 180 kilometri. In ultimii patru ani, am mai transportat in plus sase elevi de la Casicea si Plopeni inscrisi la Liceul din comuna noastra dar si noua copii din Independenta catre Liceul din Cobadin, in aceste conditii efectuand peste 240 kilometri zilnic", a declarat pentru Graiul Dobrogei, edilul comunei Independenta, Cristea Gascan.
Prin grija administratiei publice locale, microbuzul a beneficiat de reparatii, a fost inspectat tehnic, autorizat si licentiat pentru transportul de persoane, executate fiind de asemenea, si verificarile periodice mai mult decat necesare, pentru a nu pune in pericol viata copiilor. Cu vechiul microbuz nu a fost posibil transportul tuturor elevilor pe perioada de iarna deoarece intervalul de o ora si jumatate in care trebuiau transportati copiii se mareste pentru ca scade viteza de deplasare, in aceste conditii administratia locala a actionat in paralel si cu microbuzul din dotare pentru care a fost suportata si cheltuiala.
"In primavara acestui an, timp de 4-5 zile, am incetat cursurile deoarece microbuzul vechi a necesitat o interventie rapida iar noi am refuzat sa oferim masina Primariei si asta pentru ca, nici aceasta nu mai prezenta siguranta necesara. Astfel ca, in aceste conditii am solicitat Consiliului Judetean Constanta (CJC) si Inspectoratului Scolar Judetean un nou microbuz pentru buna desfasurare a conditiilor de invatamant si care sa ofere siguranta celor 175 de elevi. Multumim celor care au ne-au repartizat acest microbuz cu capacitate de 16+1, chiar in primul lot sosit in judetul Constanta, asigurandu-i ca vom pune la dispozitia scolii tot ceea ce este necesar pentru functionarea lui in conditii optime", ne-a mai spus primarul Cristea Gascan.
Vechiul microbuz va fi tinut in rezerva pentru situatii neprevazute iar daca o alta localitate va avea nevoie, va fi oferit spre a-i ajuta.


Articole din editia din data de Septembrie 2014

 • Importanta lucrare reluata in Faclia

  Administratie locala
 • Guvernul sprijina administratiile locale in urma inundatiilor din vara

  Administratie locala
 • Guvernul se intruneste de URGENTA: BANII trebuie sa ajunga cat mai repede la PRIMARI

  Administratie locala
 • Navodari, pe plus la buget

  Administratie locala
 • Zilele Recoltei, o traditie la Navodari

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771