Vicepresedintele CJ Constanta spune ca nu sunt fonduri pentru salvamari in acest sezon estival

Mai 2014, Adrian Nicărel

Actualitate

Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Cristinel Dragomir, spune ca deocamdata nu exista fonduri pentru salvamari dupa ce Guvernul a transmis autoritatilor locale sa gaseasca finantare pentru acest serviciu in acest sezon estival.

"Am cerut si am facut demersuri pentru activitatea de salvamar din judetul Constanta. Deocamdata nu am primit niciun raspuns pozitiv. Am primit un raspuns prin care ni se spune ca trebuie sa asiguram din fonduri proprii, neavand bani...asta e situatia", a declarat Cristinel Dragomir, luni, la finalul sedintei Consiliului Judetean Constanta.
El a precizat ca, in anii trecuti, pentru activitatea salvamarilor pe intreg litoralul a fost necesara suma de patru milioane de lei pe an.
In acest context, Cristinel Dragomir a afirmat ca nu stie cum s-ar putea rezolva aceasta situatie si nici daca in aceasta vara vor mai fi sau nu salvamari pe litoral.
Pe de alta parte, vicepresedintele Consiliului Judetean Constanta a spus ca, tot din cauza lipsei fondurilor, sunt sanse reduse ca Festivalul de Muzica Usoara Mamaia sa fie reluat.
"Avand in vedere situatia financiara a Consiliului Judetean astazi sansele sunt zero. Daca exista un sprijin din alta parte, al Guvernului sau daca gasim resursa se poate tine festivalul", a explicat Cristinel Dragomir.
Ultima editie a festivalului de la Mamaia a avut loc in 2012. In 2013, evenimentul nu a avut loc pentru ca nu a existat finantare.
Sedinta Consiliului Judetean Constanta de luni a fost condusa de catre Cristinel Dragomir, vicepresedintele institutiei, care a preluat toate atributiile presedintelui Nicusor Constantinescu, plecat la tratament in SUA.
"In momentul in care presedintele a plecat, acum o luna si ceva, mi-a lasat o dispozitie prin care am preluat toate prerogativele legate de ce inseamna functionarea Consiliului Judetean si implicit de a prezida sedintele Consiliului Judetean", a spus Dragomir.
El a precizat ca va avea aceste prerogative pana la revenirea lui Nicusor Constantinescu. "Banuiesc ca pana se intoarce presedintele. Nu stiu cand se intoarce. S-a operat si acum se simte ca dupa operatie. Sper sa vina cat mai repede", a mai afirmat Cristinel Dragomir.
Serviciul de salvamar este asigurat intre 1 iunie si 15 septembrie. In anii trecuti, plata salvamarilor era facuta din fonduri guvernamentale. Chiar si asa insa banii erau alocati cu intarziere, iar salvamarii au amenintat aproape in fiecare vara ca intra in greva daca nu primesc sumele cuvenite. De regula, situatia lor se rezolva cam dupa jumatatea sezonului estival.
Sursa: www.mediafax.ro


Articole din editia din data de Mai 2014

 • CNADNR are 6.009 angajati, peste jumatate este personal TESA. Inginerii, egali ca numar cu economistii si juristii

  Actualitate
 • Ponta: Basescu are interese personale la Portul Constanta

  Actualitate
 • Vicepresedintele CJ Constanta spune ca nu sunt fonduri pentru salvamari in acest sezon estival

  Actualitate
 • Orasul Eforie, o importanta statiune turistica a Dobrogei

  Actualitate
 • Marian Dan, alaturi de toti crescatorii de animale de pe raza comunei

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

  Actualitate
 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Actualitate
 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771