Marian Dan, alaturi de toti crescatorii de animale de pe raza comunei

Mai 2014, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Cresterea animalelor si agricultura sunt activitatea de baza a locuitorilor din localitatea Deleni si tocmai din acest motiv, seful administratiei locale incearca sa-i sprijine cu tot ce se poate pentru a duce o viata mai buna.

"In primavara acestui an, pe raza celor patru sate si anume Deleni, Pietreni, Sipote si Petrosani au fost montate un numar total de patru containere in vederea preluarii de la crescatorii de animale, a laptelui de capra. Acestea au fost puse la dispozitia oamenilor printr-o colaborare stransa cu firma "Elcomex Agroindustrial" S.A din localitatea Nicolae Balcescu, ei preluand laptele cu echipa de oameni angajata de societate si mai apoi, procesandu-l in fabrica lor. De asemenea, la Pietreni a mai venit o firma ce a montat doua containere si unul in Deleni, tot in vederea preluarii laptelui, insa de aceasta data pe cel de vaca si de oaie", a spus pentru Graiul Dobrogei, edilul autoritatii locale Deleni, Marian Dan.
Totodata, acesta ne-a mai spus si faptul ca, sunt ceva promisiuni din partea reprezentantilor Fabricii de lapte Brasov S.A, in ideea ca, vor aduce un tanc pentru preluarea laptelui de oaie si vaca in satul Petrosani, cu un pret de 28 lei/litru laptele de oaie si 14 lei/litru pentru cel de vaca. Aici din pacate, la ora actuala crescatorii de animale dau spre vanzare laptele cu un pret foarte mic si din acest motiv sunt cu adevarat disperati deoarece nu-si permit acoperirea cheltuielilor.
"Prin aceasta actiune crescatorii de animale sunt impacati ca astfel, isi pot acoperi cheltuielile cu intretinerea animalelor si cu prelucrarea laptelui. Acestia au incheiat contracte cu aceste firme si asta pentru a nu avea surpriza in timp ca pretul stabilit la lapte de comun acord sa scada. Consider ca, la acest moment, dupa incheierea acestor contracte oamenii sunt mult mai multumiti si impacati decat au fost in anii precedenti, dorinta mea fiind ca ei sa duca un trai mai bun iar munca sa le fie rasplatita", a incheiat primarul localitatii Deleni.


Articole din editia din data de Mai 2014

 • CNADNR are 6.009 angajati, peste jumatate este personal TESA. Inginerii, egali ca numar cu economistii si juristii

  Administratie locala
 • Ponta: Basescu are interese personale la Portul Constanta

  Administratie locala
 • Vicepresedintele CJ Constanta spune ca nu sunt fonduri pentru salvamari in acest sezon estival

  Administratie locala
 • Orasul Eforie, o importanta statiune turistica a Dobrogei

  Administratie locala
 • Marian Dan, alaturi de toti crescatorii de animale de pe raza comunei

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771