Ziua Comunei Pestera, ajunsa la cea de-a doua editie sub denumirea "Sarbatoarea Florii de Salcam"

Mai 2014, Iulia Fţlfan

Social

Nici in acest an edilul sef al localitatii Valentin Vrabie nu s-a lasat mai prejos, organizand pe data de 10 mai 2014 un eveniment de mari proportii, ce a devenit deja o emblema pentru judetul Constanta, petrecere campeneasca denumita generic "Sarbatoarea Florii de Salcam".

Astfel ca, startul zilei a fost dat incepand cu orele 12.00 atunci cand au fost organizate traditionalele luptele tataresti Kures pe Valea Izvorului, eveniment la care au participat luptatori profesionisti. La finele concursului, castigatorul primului loc a fost recompensat cu un batal iar premiantii locurilor II si III, au intrat in posesia a cate unui baierac (pom impodobit cu obiecte vestimentare).
Evenimentele "Zilei Comunei Pestera" au continuat in jurul orei 14.00, atunci cand pe scena amplasata pe Valea Izvorului, a avut loc un spectacol cu specific turcesc sustinut de grupul "Edy Band" din Constanta pentru intreaga comunitate musulmana din localitate si nu numai.
Seful administratiei locale Pestera le-a pregatit si in acest an tuturor localnicilor cat si participantilor din alte orase si alte localitati invecinate, un spectacol de zile mari pe Valea Izvorului, locul in care se afla amenajata o zona superba de agrement dedicata relaxarii si distractiei. Amfitrionii evenimentului intitulat "Sarbatoarea Florii de Salcam", cei care au prezentat nume celebre ale scenei muzicale romanesti, au fost bine cunoscutii si indragitii Daniel Buzdugan si Mihai Morar. Pe parcursul intregii zile, pe scena au urcat rand pe rand interpretele Mariana Culda si Mariana Edulescu, Georgiana Lepadat si "Romancutele", Sorin Suteu, Maria Spanu si Gheorghe Luca, Nikolaos Papadopoulus, "Gramoste", Taraful "Curtea Domneasca", Adriana Ochiseanu, Mirela Pana si Cabaret "Unique", binecunoscutul si indragitul Taraf de la Clejani, interpretul Mihai Margineau si nu in ultimul rand, Horia Brenciu.
La finalul serii, a avut loc un superb show laser "World", diferite efecte special si mult asteptatele artificii ce au brazdat cerul spre bucuria numarului impresionant de oameni ce au participat la acest grandios eveniment, organizat de Primaria comunei Pesterea in colaborare cu Global MusicAlpha Sound Production.
"Cu siguranta ca in acest an, spectacolul oferit a fost unul mult mai special asa cum ne-am propus de altfel sa fie an de an, cat mai diferit, cu interpreti si trupe care mai de care mai speciale, totul pentru a aduce bucurie pe chipurile si in sufletele participantilor. Ne-am bucurat si in acest an de o prezenta covarsitoare, dorinta acestora fiind sa se distreze, sa danseze pe muzica buna si sa uite de grijile cotidiene macar pentru o zi. Acest frumos eveniment a fost pregatit cu fonduri de la bugetul local insa in special, din sponsorizari provenite de la oamenii de afaceri", a mai spus primarul localitatii Pestera, Valentin Vrabie.
De asemenea, ca in fiecare an, nu au lipsit nici comerciantii ce au poposit la acest grandios eveniment cu standurile cu sucuri, bere si mici, totul spre bucuria numarului impresionant de peste 30.000 de oameni.

Album foto

 • Articole din editia din data de Mai 2014

 • CNADNR are 6.009 angajati, peste jumatate este personal TESA. Inginerii, egali ca numar cu economistii si juristii

  Social
 • Ponta: Basescu are interese personale la Portul Constanta

  Social
 • Vicepresedintele CJ Constanta spune ca nu sunt fonduri pentru salvamari in acest sezon estival

  Social
 • Orasul Eforie, o importanta statiune turistica a Dobrogei

  Social
 • Marian Dan, alaturi de toti crescatorii de animale de pe raza comunei

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de test─âri medicale gratuite ├«n mediul rural ÔÇ×Nu am f─âcut destulÔÇŁ ajunge ├«n Constan╚Ťa

  Social
 • Elevii premian╚Ťi din Vulturu ├«n tab─âr─â la C├ómpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu ├«n vizit─â la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani boteza╚Ťi la Cump─âna

  Social
 • Vacan╚Ť─â de vis pentru copiii din Gr─âdina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771