9 Mai sarbatorit de elevii Liceului Tehnologic Topraisar

Mai 2014, Iulia Flfan

Social

In ziua de vineri, 9 mai 2014, in cadrul campaniei de informare "Europa, casa noastra" au avut loc la Liceul Tehnologic din localitatea Topraisar o serie de activitati care mai de care mai spectaculoase.

Printre acestea, s-au numarat: montaj dedicat triplei seminificatii a acestei zile; prezentari PPT-personalitati si tari europene; diseminarea informatiilor de la cursul Institutii si politici Europene organizat de Institutul European Roman, de catre profesor Stanciu Ionela; realizarea unor postere pe diverse teme europene; intreceri sportive si nu in ultimul rand, diversitatea culturala in Marea Britanie -prezentare PPT.
Aceasta zi are o semnificatie istorica atat la nivel national cat si European deoarece la data de 9 mai 1877 Romania si-a proclamat independenta de stat si tot la 9 mai dar in anul 1945 s-a incheiat cel de-al doilea razboi mondial cu Victoria Coalitiei Natiunilor Unite impotriva fascismului. Proclamarea independentei statale la 9 mai 1877 nu a fost un act spontan, ci o incununare a stradaniilor tot mai numeroase din acei ani, o aruncare peste bord a ultimei verigi a suzeranitatii otomane.
Al doilea eveniment, cel din ziua de 9 mai 1945, reprezinta ziua in care Aliatii din cel de-al doilea razboi mondial au obtinut victoria impotriva Germaniei naziste, punand astfel capat celei mai pustiitoare conflagratii din istoria continentului european. La nivel European, data de 9 mai reprezinta data formarii Uniunii Europene (UE).
La aceste frumoase si educative activitati, au participat elevii claselor V-VII si cei ai claselor IX-XII fiind coordonati de urmatoarele cadre didactice: profesor Stanciu Ionela, profesor Telehoi Adelina, profesor Dolha Elena, profesor Ionita Anca, profesor Andronache Livantita, profesor Emin Temocin alaturi de doamna director Calut Aurelia si director adjunct Atitoaei Cecilia.
Acestea s-au derulat pe tot parcursul zilei si de remarcat este faptul ca, elevii implicati au dorit sa demonstreze ca vor sa traiasca intr-o Europa sigura si unita, care sa le ofere viitorul pe care-l merita.
Ziua Uniunii Europene nu inseamna numai data de nastere a proiectului european, ci si o zi a bucuriei de a fi impreuna, o zi a vointei de solidaritate, o zi a marii comunitati din care fac parte toti cetatenii Uniunii Europene. Poate fi definita, astfel, ca ziua cetatenilor unei "Europe Unite", care s-a construit de-a lungul deceniilor ca o unitate in diversitate.


Album foto

 • Articole din editia din data de Mai 2014

 • CNADNR are 6.009 angajati, peste jumatate este personal TESA. Inginerii, egali ca numar cu economistii si juristii

  Social
 • Ponta: Basescu are interese personale la Portul Constanta

  Social
 • Vicepresedintele CJ Constanta spune ca nu sunt fonduri pentru salvamari in acest sezon estival

  Social
 • Orasul Eforie, o importanta statiune turistica a Dobrogei

  Social
 • Marian Dan, alaturi de toti crescatorii de animale de pe raza comunei

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771