Centru de agrement in Navodari

Mai 2014, Adrian Nicărel

Administratie locala

Reprezentantii administratiei orasului Navodari au prezentat, saptamana trecuta, proiectul privind construirea unui centru de agrement, proiect ai carui beneficiari sunt locuitorii, dar si turistii si cetatenii localitatilor invecinate.

Proiectul este derulat cu fonduri europene, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Guvernul Romaniei. Primarul Nicolae Matei sustine ca, odata cu finalizarea centrului, se va prelungi sezonul estival, iar Navodari va avea mai multi turisti.
In luna martie a.c., orasul Navodari, in calitate de beneficiar, a demarat proiectul "Construire centru de agrement", selectat in cadrul POR 2007 2013, cu o durata de 20 de luni si o valoare totala de 30.334.683,88 lei, din care contributia financiara a UE este de 10.741.651,14 lei. Beneficiarii directi ai acestui proiect sunt turistii care viziteaza orasul Navodari, Constanta si locuitorii si vizitatorii Zonei Metropolitane Constanta.
Primarul orasului Navodari, Nicolae Matei a declarat, in cadrul conferintei de prezentare a proiectului, ca prin acest proiect se urmareste cresterea atractivitatii si accesibilitatii turistilor in aceasta parte a litoralului romanesc al Marii Negre si atragerea de investitii private ulterioare. "Turistii trebuie sa gaseasca puncte de relaxare si viitorul centru de agrement de la Navodari vine in sprijinul lor, pentru a mari capetele de sezon. Constructia se intinde pe o suprafata de 3.600 de metri patrati si este important sa spunem ca nu exista altul de cel putin aceleasi dimensiuni pe litoralul romanesc. Derularea acestui proiect inseamna un efort financiar major pentru administratia orasului, noi contribuind cu jumatate cu investitie, dar a fost ambitia noastra de a face turism de calitate la Navodari. Pe langa acest aspect, nu a existat nici un agent economic interesat sa-si doreasca realizarea unui asemenea punct de atractie turistica. Primaria Navodari si Consiliul Local au reusit sa semneze contractul de finantare si vom duce proiectul la indeplinire in termenul stabilit", a spus primarul.
In opinia lui Nicolae Matei, administratia Navodari poate fi un exemplu de profesionalism in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene, orasul a reusind, in exercitiul bugetar 2007 2013, sa aduca 60 de milioane de euro pentru derularea de proiecte in folosul cetatenilor, dar si al turistilor tot mai interesati sa-si petreaca vacanta pe plajele din nordul litoralului.
De altfel, viitorul Centru de agrement va fi situat la intrarea in Navodari, in imediata apropiere a Taberei de Copii si la doi pasi de Centrul de Afaceri, un alt proiect derulat de administratia coordonata de Nicolae Matei tot pe fonduri comunitare.
Despre proiectul lansat, primarul a precizat ca respectivul centru de agrement a avut multe piedici, de 3 ani tot facand si refacand documentele. "Sunt sigur ca acest proiect va avea rezultate foarte bune pentru Navodari si va deveni punct de atractie pe litoral pentru fiecare turist. Acesta, alaturi de promenada, largirea si modernizarea drumului dintre Mamaia si Navodari si a celui dintre Navodari si Ovidiu, Piata de Peste si Centrul de Afaceri vor duce la dezvoltarea si modernizarea orasului, iar pana peste doi ani, cand toate aceste proiecte vor fi finalizate, orasul Navodari va fi un adevarat santier, dar tot ce am facut, dincolo de munca imensa, este cu simt de raspundere si inseamna infrastructura turistica serioasa", a completat primarul Matei.
Constructia cuprinde bazine interioare acoperite, bazin exterior, doua terenuri de tenis cu suprafata de joc cu zgura si un teren de minifotbal cu gazon sintetic, cladirile aferente vor gazdui, printre altele saloane kinetoterapeutice, echipamente wellness, sala de cromoterapie, sauna, sala de fitness, spatiu pentru cursuri teoretice de scubadiving.
La randul sau, Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral Delta Dunarii, prezenta la eveniment, a felicitat administratia locala din Navodari si a prorocit ca orasul va deveni "a doua statiune Mamaia". "Faceti un lucru extraordinar si sustinem proiectul. Nu exista nimic construit si acum Navodari este in plina dezvoltare. Pot afirma ca Navodari este cea mai noua statiune de pe litoralul romanesc", a declarat Corina Martin.
Sursa: www.observator.ro


Album foto

 • Articole din editia din data de Mai 2014

 • CNADNR are 6.009 angajati, peste jumatate este personal TESA. Inginerii, egali ca numar cu economistii si juristii

  Administratie locala
 • Ponta: Basescu are interese personale la Portul Constanta

  Administratie locala
 • Vicepresedintele CJ Constanta spune ca nu sunt fonduri pentru salvamari in acest sezon estival

  Administratie locala
 • Orasul Eforie, o importanta statiune turistica a Dobrogei

  Administratie locala
 • Marian Dan, alaturi de toti crescatorii de animale de pe raza comunei

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771