Hramul Bisericii "Sfantul Mare Mucenic Gheorghe" din Negru Voda

Mai 2014, Iulia Fţlfan

Social

Autoritatile locale, un numar de aproximativ 400 de enoriasi dar si reprezentatii lacasurilor de cult, au sarbatorit pe data de 23 aprilie 2014, hramul bisericii "Sfantul Mare Mucenic Gheorghe".

Acest important eveniment pentru toti crestinii ortodocsi are loc in fiecare an in data de 23 aprilie, ziua Sfantului sub patronatul caruia se afla lacasul de cult din urbea Negru Voda, ce inregistreaza o vechime de peste 100 de ani.
"A fost o slujba cu adevarat speciala deoarece in data de 22 aprilie pana in 23 aprilie dupa-amiaza, au fost aduse in cadrul bisericii Moastele "Sfantului Gheorghe" dar si cele ale "Sfantului Mina". Astfel ca, la slujba sustinuta de un sobor format din noua preoti, trei din orasul nostru iar ceilalti sase din localitatile invecinate, au participat un numar impresionant de enoriasi ce au inceput sa vina inca de pe data de 22 aprilie, atunci cand au fost aduse sfintele moaste. De asemenea, la finalul acesteia, a fost organizata o masa in incinta Caminului Cultural, organizata in colaborare cu biserica, enoriasii si administratia locala, la care au participat un numar de aproximativ 250 de persoane", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful administratiei locale Negru Voda, Ion Nicolin.
In lumea crestina, Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Purtatorul de Biruinta, sarbatorit an de an la data de 23 aprilie, se bucura de o cinstire aparte. Numele Marelui Mucenic Gheorghe provine din limba greaca (Gheorghios) care in traducere inseamna agricultor. Marele Mucenic Gheorghe este ocrotitorul unui numar impresionant de tari si de orase europene. Eroismul prea credinciosului Gheorghe a atras ca un magnet personalitatile de seamna ale vremii, printre care un renumit magician al curtii imperiale si chiar pe imparateasa Alexandra, sotia lui Diocletian, care au imbratisat credinta crestina. Manios, pentru ca Sfantul Gheorghe a respins numeroase onoruri oferite de suveran , in schimbul renuntarii la credinta crestina, Diocletian a poruncit uciderea prin decapitare a sotiei sale Alexandra si a comandantului Gheorghe, in ziua de 23 aprilie anul 303.
In alta ordine de idei, inaintea sarbatorilor pascale, a fost pornita o importanta campanie de igienizare si infrumusetare a urbei, ce a fost realizata in regie proprie. Astfel ca, au fost curatate toate parcurile, curtile institutiilor de invatamant si nu numai, strazile, spatiile verzi, au fost varuiti pomii, bordurile, s-au plantat pomi si flori si s-a taiat iarba de prin locurile in care era crescuta inestetic.

Articole din editia din data de Mai 2014

 • Arbitrul batut la Ovidiu a fost operat. El va sta in spital pana saptamana viitoare

  Social
 • Guvernul sesizeaza CC pentru implicarea lui Basescu in campania electorala

  Social
 • Petrecere campeneasca la Navodari

  Social
 • Centru Local de Informare Turistica in localitatea Pecineaga

  Social
 • In asteptarea dezvoltarii parcului eolian din Dumbraveni

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de test─âri medicale gratuite ├«n mediul rural ÔÇ×Nu am f─âcut destulÔÇŁ ajunge ├«n Constan╚Ťa

  Social
 • Elevii premian╚Ťi din Vulturu ├«n tab─âr─â la C├ómpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu ├«n vizit─â la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani boteza╚Ťi la Cump─âna

  Social
 • Vacan╚Ť─â de vis pentru copiii din Gr─âdina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771