Ministrul Turismului, in timpul vizitei pe litoral: Vedem lucruri bune, in constructie, arata bine. De 1 Mai sunt asteptati aproximativ 30.000 de turisti

Aprilie 2014, Adrian Nicărel

Actualitate

Ministrul pentru IMM-uri si Turism, Florin Jianu, a declarat, luni, in timpul vizitei facute in judetul Constanta, ca litoralul arata bine si ca aici sunt asteptati in minivacanta de 1 Mai aproximativ 30.000 de turisti.

Jianu s-a intalnit la inceputul vizitei cu reprezentanti ai industriei hoteliere de pe litoral, la Mangalia, dupa care a plecat sa vada statiunile din sud, prima oprire fiind la Vama Veche, unde vremea era mohorata.
"Am inceput vizita informala pe care o facem pe litoral, nu vreau sa fie nimic festivist, incercam sa vedem ce se intampla pe litoral, am inceput cu Mangalia, cu o intalnire cu reprezentantii industriei de turism, iar acum suntem la Vama Veche pe plaja. Este important sa promovam tot litoralul Romaniei din sud pana in nord. De 1 mai se asteapta 20.000 - 30.000 de turisti, cu un grad mare de ocupare in nordul litoralului. Cred ca trebuie sa promovam din ce in ce mai mult si sudul litoralului si aceasta zona pentru ca in aceasta zona si traditional de 1 Mai vin tineri si Vama Veche e unul din punctele la care tineretul se raporteaza", a afirmat ministrul turismului.
El a mai spus ca este firesc ca in aceasta perioada sa se construiasca pe litoral, dar crede ca in timpul sezonului aceste lucrari nu ar trebui sa deranjeze turistii.
"E normal ca in aceasta perioada sa se construiasca, e absolut normal, e o perioada de pregatire. Noi vom solicita ca atunci cand este varf de sezon lucrarile sa nu deranjeze si sa fie un grad sporit de confort turistilor", a spus ministrul.
Intrebat ce se intampla cu lucrarile cu fonduri europene care au grafic de respectat si ar trebui sa continue si in timpul sezonului, Florin Jianu a raspuns: "Vom avea in vedere fiecare situatie in parte".
Acest subiect fusese abordat anterior si de Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral-Delta Dunarii, care a spus ca nu toate lucrarile vor fi gata de 1 Mai, in special cele din Mamaia, dar a precizat ca autoritatile locale fac eforturi pentru a reduce la minim impactul negativ pe care acestea l-ar avea asupra turistilor."Sunt constructii in anumite statiuni, pe portiuni mai mari in statiunea Mamaia. Noi, oamenii de afaceri, care avem investitii in statiune ar trebui sa fim primii ingrijorati inainte sa ne vina chiar turistii pentru ca este vorba de afacerile noastre si am dori sa avem o statiune care arate mult bine. Eu cred ca este important faptul ca se intampla lucrari de modernizare, sunt foarte multe statiuni turistice din Romania care din pacate nu-si permit si nu deruleaza la aceasta ora lucrari de modernizare. Faptul ca nu va fi gata toata statiunea Mamaia pe anumite tronsoane poate sa fie un dezavantaj la aceasta deschidere de 1 Mai. Am facut eforturi ca din partea Primariei Constanta si din partea noastra a hotelierilor, oamenilor de afaceri sa reducem la minimum impactul negativ pe care acest lucru l-ar putea avea pentru turisti. Totusi trebuie sa tinem cont ca primii turisti de 1 Mai provin din segmenul de varsta tanara, foarte tanara, sunt turisti care isi doresc mai mult viata de noapte, distractie pe plaja, in cluburi, in restaurante, nu sunt atat de mult deranajati asa cum ar fi fost de exemplu familiile cu copii", a spus Corina Martin, la finalul intrevederii avute cu ministrul.
Ministrul si delegatia care il insoteau s-au deplasat apoi in statiunile care apartin de Mangalia si prima oprire a fost facuta in centrul Neptunului. Florin Jianu a vizitat mai intai un hotel construit recent chiar in apropierea falezei, fiind incantat de conditiile oferite de aceasta si a stat de vorba cu investitorul, dupa care a facut o scurta plimbare prin statiune.
Intrebat de jurnalisti cum i se pare litoralul, ministrul a spus: "Vedem lucruri bune, lucruri in constructie, arata bine".
El a precizat ca nu pot fi luate masuri impotriva celor care nu doresc sa deschida de 1 Mai. "Nu avem ce face cu cei care nu vor sa deschida de 1 Mai. Sunt operatori privati, ei decid daca vor sau nu sa deschida, daca este sau nu este rentabil", a afirmat Florin Jianu.
In statiunile din sudul litoralului pregatirile au intrat pe ultima suta de metri. Astfel, in Vama Veche proprietarii anumitor terase sau unitati de cazare erau prinsi cu ultimele modernizari pentru 1 Mai. Unii dintre ei faceau reparatii minore, altii vopseau fatadele sau faceau curatenie. De asemenea, si unii operatori de plaja scosesera sezlongurile si incepeau sa le aranjeze pe o anumita parte din plaja. In Vama Veche si-au facut aparitia deja primii turisti, unii dintre ei fiind deja foarte bine dispusi.
Si in statiunea Neptun - Olimp oamenii isi faceau curatenie la terase, tundeau iarba sau strangeau resturile vegetale. Dar ca si in anii trecuti nu toate hotelurile si terasele din aceasta zona vor fi deschise, nu doar de 1 Mai, ci nici in timpul sezonului, majoritatea fiind abandonate de catre proprietarii lor. Pe langa aceste cladiri parasite sau aflate in paragina exista si numeroase hoteluri modernizate, recent revonate, care isi asteapta turistii.
Ministrul a mai spus, raspunzand intrebarilor jurnalistilor, ca de 1 Mai nu se va afla pe litoral, ci impreuna cu familia in Oltenia deoarece atunci este ziua de nastere a socrului sau. El a mai declarat ca ultimele trei revelioane le-a petrecut pe litoral, mai exact in Mamaia.
Vizita ministrului Florin Jianu pe litoral va continua marti, destinatia fiind statiunea Mamaia.
Sursa: www.mediafax.ro


Articole din editia din data de Aprilie 2014

 • Ministrul Turismului, in timpul vizitei pe litoral: Vedem lucruri bune, in constructie, arata bine. De 1 Mai sunt asteptati aproximativ 30.000 de turisti

  Actualitate
 • Bani europeni pentru promovarea produselor agricole

  Actualitate
 • Gradinita noua pentru prescolarii din Vulturu

  Actualitate
 • Spatiu de promenada pentru locuitorii din Pantelimon

  Actualitate
 • Gheorghe Frigioi, mereu alaturi de semenii sai

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

  Actualitate
 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Actualitate
 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771