Proiect important derulat de Liceul Teoretic "Ioan Cotovu" din Harsova

Aprilie 2014, Iulia Fţlfan

Social

In ziua de luni, 28 aprilie 2014, incepand cu orele 11.00, in sala mare a sediului Primariei Harsova, a avut loc deschiderea festiva a mobilitatii din Romania "Festival Multienic", din cadrul proiectului Comenius "To understand todays life by discovering our old European traditions".

Liceul Teoretic "Ioan Cotovu" din orasul Harsova implementeaza in perioada 2012 - 2014 un proiect de mare anvergura cu titlul "To understand todays life by discovering our old European traditions" in cadrul Programului de parteneriat scolar Comenius cu finantare europeana.
Astfel ca, in saptamana 28 aprilie 2 mai 2014 se va derula la Harsova mobilitatea cu tema "Festival Multietnic". In aceasta perioada Liceul Teoretic "Ioan Cotovu" va gazdui un numar total de 14 elevi si 13 profesori din toate tarile partenere.
Parteneri in acest proiect sunt: Sakir Lakse Ilkogretim Okulu Inegol, Turcia; Instituto Magistrale "Domenico Berti" Torino, Italia; Maison Familiale Rurale Balleroy, Franta; Agrupamento de Escolas de Atouguia de Baleia Peniche, Portugalia si Liceul Teoretic "Ioan Cotovu" din Harsova, Romania.
De asemenea, in cadrul proiectului Comenius "To understand todays life by discovering our old European traditions" au fost implicati un numar de 21 elevi care au beneficiat de mobilitati in tarile partenere, coordonati fiind de echipa de implementare, avand urmatoarea componenta: Coordonator, prof. Margineanu Geanina; Profesor Tepes Daniela; Profesor Ostaci Crina; Profesor psiholog, Toma Dorina si doamna Director Adjunct, profesor Bucsan Maria.
Mobilitatile in tarile partenere s-au desfasurat dupa urmatorul calendar si au tratat diverse teme relevante in vederea atingerii obiectivelor proiectului: in Turcia in perioada noiembrie 2012, tema fiind "Traditii de nunta"; in Franta in luna mai 2013 tema dezbatuta a fost "Festival medieval"; in Portugalia octombrie 2013 a fost tratata tema "Meserii pierdute si gastronomie"; in Italia in perioada februarie - martie 2014 s-a dezbatut tema "Carnaval, Costume, Masti" si in Romania in perioada aprilie - mai 2014 se dezbate tema "Festival Multietnic".
Programul derulat in perioada 28 aprilie 2 mai 2014 se va desfasura dupa un orar bine stabilit. Astfel ca, luni, in prima zi a evenimentului a avut loc deschiderea festiva in cadrul Primariei Harsova, s-a realizat vizitarea unitatii de invatamant iar la finalul zilei, familiile gazda au pregatit o cina traditionala pentru profesori si elevi.
In cea de-a doua zi, marti, invitatii au mers intr-o excursie in orasul Tulcea unde au vizitat Muzeul de Etnografie, Muzeul "Delta Dunarii", rezervatia Deltei Dunarii si au luat masa intr-un restaurant cu specific pescaresc din Tulcea. Miercuri, in penultima zi, elevii vor participa in unele clase cu proiectul final in fata cadrelor didactice, isi vor prezenta de asemenea, activitatile desfasurate in tot acest timp iar pe finalul zilei vor vizita Muzeul Carsium si orasul Harsova.
Ajunsi in ultima zi, in data de 2 mai 2014, inca de dimineata vor avea loc ateliere de lucru in cadrul carora se vor invata cantece si dansuri din fiecare tara, se va desfasura Festivalul "Multietnic" si se vor trage ultimele concluzii de catre cadrele didactice. Seara urmeaza a se incheia cu o cina festiva la care vor participa deopotriva si profesorii si elevii implicati in proiectul "Comenius".


Album foto

 • Articole din editia din data de Aprilie 2014

 • Ministrul Turismului, in timpul vizitei pe litoral: Vedem lucruri bune, in constructie, arata bine. De 1 Mai sunt asteptati aproximativ 30.000 de turisti

  Social
 • Bani europeni pentru promovarea produselor agricole

  Social
 • Gradinita noua pentru prescolarii din Vulturu

  Social
 • Spatiu de promenada pentru locuitorii din Pantelimon

  Social
 • Gheorghe Frigioi, mereu alaturi de semenii sai

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de test─âri medicale gratuite ├«n mediul rural ÔÇ×Nu am f─âcut destulÔÇŁ ajunge ├«n Constan╚Ťa

  Social
 • Elevii premian╚Ťi din Vulturu ├«n tab─âr─â la C├ómpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu ├«n vizit─â la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani boteza╚Ťi la Cump─âna

  Social
 • Vacan╚Ť─â de vis pentru copiii din Gr─âdina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771