Rss Feed Site Map

Ovidiu Brailoiu: "Ultima modernizare a promenadei din Eforie Nord a fost facuta in urma

22 Aprilie 2014, Daniel Marinescu

Administratie locala

Dupa indelungi asteptari din cauza birocratiei excesive, primarul orasului Eforie, Ovidiu Brailoiu, a anuntat ca, zilele trecute, au inceput lucrarile de modernizare a falezei din cadrul proiectului "Promenada Turistica Eforie Nord", lucrari care vor fi finalizate in toamna anului viitor.

"Proiectul de modernizare a falezei a fost intocmit inca din 2010, dar, din cauza birocratiei excesive de la Bucuresti, abia acum a inceput. Mai mult decat atat, la un moment dat chiar imi luasem gandul de la acest proiect, dar se pare ca cineva sus ne iubeste, mai sus decat administratia centrala. Lucrarile la aleea de promenada vor dura 18 luni, mai mult decat mi-as dori, pentru ca, in perioada sezonului estival, acestea vor fi sistate. Proiectul cuprinde extinderea aleii de pro-menada de la trei la cinci metri, pe portiunea cuprinsa intre hotelul Acapulco si zona Vraja Marii, urmand sa fie modernizata inclusiv aleea Belona. In total, vor fi refacuti 1.800 de metri liniari de faleza. Ultima mo-dernizare a promenadei din Eforie Nord a fost facuta in urma cu 40 de ani", a declarat edilul Ovidiu Brailoiu.
El a explicat ca, potrivit acestui proiect lucrarile au ca scop extinderea aleii de promenada, realizarea unor puncte de observatie si supralargirea promenadei cu 1.70 m, realizarea pavimentului din dale sau pavele, montarea de banci si mobilier urban. De asemenea, se va realiza un sistem de supraveghere video si inlocuirea sistemului de iluminat ornamental. Proiectul are o valoare totala de aproximativ 2,3 milioane euro, adica 100 de miliarde lei vechi, iar contributia Primariei Eforie este de numai doua miliarde lei vechi, restul finantarii fiind asigurata din fonduri europene nerambursabile.
Conform graficului, durata totala de implementare a proiectului este de 18 luni, iar cea de executie de 12 luni. Obiectivul general al proiectului il reprezinta promovarea si valorificarea patrimoniului cultural si arhitectonic din Eforie Nord in vederea stimularii cresterii economice locale si regionale si crearii de noi locuri de munca in contextul protejarii mediului incon-jurator si asigurarii dezvoltarii durabile.
Obiectivul specific al proiectului il reprezinta amenajarea aleii de promenada, din zona cuprinsa intre hotelurile Acapulco si Belona si Aleea Belona.
In prezent, aleea de promenada are un aspect inestetic si neingrijit, este ingusta si sunt zone unde lipseste parapetul de protectie sau este inclinat catre plaja, grinzile de sprijin ale acestuia fiind fundate necorespunzator. Avand in vedere inaltimea la care se afla aleea, existenta parapetului este obligatorie. O data cu aceasta constructie s-a luat in calcul si proiectarea unei alei de promenada confortabile, pe care sa se circule in siguranta, cu un aspect placut. In timp au fost facute interventii punctuale si nesistematice, fara a se tine cont de un echilibru arhitectonic, de o folosire unitara si estetica a materialelor de constructie.
Astfel, in statiunea Eforie Nord, mai exact in zona situata intre Hotel Acapulco si Complex Belona se vor efectua lucrari de consolidare si de modernizare a falezei Marii Negre, afectata de diferite fenomene de instabilitate.
Pe de alta parte, pentru ca era necesara extinderea aleii spre partea de rambleu si datorita faptului ca in zona de palier sunt constructii existente, s-a optat pentru o extindere in consola. Totodata, s-a constatat ca sistemul de iluminat actual este necorespunzator din punct de vedere tehnic conform noilor norme europene, preluate si de normativele in vigoare. Ca urmare, a acestui fapt, sistemul de iluminat se va inlocui in intregime.
Sursa: www.cugetliber.ro


Album foto

 • Comentarii

  Nume :
  Email:
  Comentariul tau:

  Articole din editia din data de 22 Aprilie 2014

 • Tariceanu, in plenul Senatului: Amenintarile proferate de Basescu la adresa lui Firea, inadmisibile

  Administratie locala
 • Cetatea Capidava, inclusa in circuitul turistic

  Administratie locala
 • Intre 29 aprilie si 6 mai, liber pe podul de la Agigea

  Administratie locala
 • Ovidiu Brailoiu: "Ultima modernizare a promenadei din Eforie Nord a fost facuta in urma

  Administratie locala
 • Doua noi sesiuni de depunere a aplicatiilor in cadrul Granturilor SEE si Norvegiene 2009-2014

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Prioritățile administrației locale Dobromir pentru acest an

  Administratie locala
 • Colectarea gunoiului din comuna Ciobanu va fi realizată de Iridex Group Salubrizare

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea parcului din centrul comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Pași importanți pentru construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Lucrările privind infrastructura comunei Grădina au fost reluate

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771
  proiect realizat si administrat de

  Cele mai comentate articole

 • 12 Aprilie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 14 Iunie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 19 Aprilie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 31 Mai 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 11 Octombrie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • Cele mai citite articole