Proiecte pentru dezvoltarea orasului Navodari

Aprilie 2014, Adrian Nicărel

Administratie locala

Consilierii locali din Navodari au discutat in sedinta lunii aprilie mai multe proiecte propuse de edilul Nicolae Matei.

Orasul de la malul marii va fi gazda unor evenimente culturale vara aceasta, mai ales ca primarul doreste ca Navodariul sa fie una dintre destinatiile turistice preferate de vizitatori din toata lumea. Cat despre navodareni, acestia primesc numai vesti bune. In perioada urmatoare vor avea parte, ca in fiecare an, de o serie de surprize. Cum insa faptele bune sunt pedepsite in Romania, potrivit declaratiei edilului din Navodari, de la sedinta nu au lipsit unele tensiuni.
Consilierii locali din Navodari s-au reunit, in sala de sedinte a Primariei, pentru a dezbate 28 de proiecte de hotarare, propuse chiar de edilul Nicolae Matei. Cele mai multe vizeaza pregatirile pentru sezonul estival 20014, atat pe parte de cultura cat si din punct de vedere al turismului. Consilierii au votat amenajarea pietei de peste, dar si masuri ce vizeaza statutul de statiune balneoclimaterica al orasului, toate pentru a atrage cat mai multi turisti.
Discutiile s-au axat si pe proiectele de sprijinire a navodarenilor. Vestea buna a fost ca, pentru perioada sarbatorilor Pascale, consilierii locali alaturi de primarul Nicolae Matei, au pregatit acestora mai multe surprize, ca in fiecare an. Totusi, tinerii care au solicitat locuinte prin A.N.L. mai au de asteptat si asta din pricina legislatiei.
"Trebuie sa-i informam pe cei interesati ca s-a intarziat repartizarea datorita legislatiei aberante care este in Romania. Mai precis, ni s-a solicitat, ca sa racordam blocul A.N.L., blocul mov cum ii spun oamenii, la current electric, ni s-a solicitat taxa de aviz cinci miliarde jumatate, adica pretul a vreo sase apartamente din 32. Dupa mai multe demersuri, personal am vorbit cu directorul general, de la ENEL. Pana la urma a ramas taxa la trei miliarde doua sute, cu regandirea solutiei tehnice. Deci trebuie sa platim totusi, trei miliarde doua sute de milioane, taxa de record, catre o firma privata italiana, ca asa vor romanii nostrii, sa racordam blocul A.N.L. pentru tineri la curent electric, desi blocul se afla gard in gard cu statia de curent electric", a declarat primarul orasului Navodari, Matei Nicolae.
Ultimul proiect de pe ordinea de zi s-a referit la cercetarea administrativa a directorului S.C. Termina Distrubutie S.R.L. Navodari, Vasile Alexandru Manu, precum si a faptelor de care este incriminat de catre Parchetul Curtii de Apel Constanta.
"Administratorul unic de la firma Primariei, de la Termica Distrubutie, Manu Alexandru, s-a capatat, pentru ca a vrut sa se implice, cu un dosar penal. Consiliul local, in calitate de administrator al domeniului public si privat trebuie sa analizeze daca ne constituim sau nu parte civila. Pai daca lucrurile mergeau bine la Termica, in regula, mai reusea orasul Navodari, sa mentina pretul gigacaloriei la jumatate fata de alte orase. Va intreb pe voi si pe cei din Navodari, de cand sunt eu primar de cate ori s-a oprit caldura si apa calda in Navodari?", a declarat primarul Nicolae Matei.
Primarul orasului Navodari a concluzionat ca nicio fapta buna nu ramane nepedepsita in Romania, iar functionarii publici au ajuns sa se teama sa mai semneze vreun document, iar toate acestea se reflecta, de fapt, asupra simplilor cetateni.


Articole din editia din data de Aprilie 2014

 • Tariceanu, in plenul Senatului: Amenintarile proferate de Basescu la adresa lui Firea, inadmisibile

  Administratie locala
 • Cetatea Capidava, inclusa in circuitul turistic

  Administratie locala
 • Intre 29 aprilie si 6 mai, liber pe podul de la Agigea

  Administratie locala
 • Ovidiu Brailoiu: "Ultima modernizare a promenadei din Eforie Nord a fost facuta in urma

  Administratie locala
 • Doua noi sesiuni de depunere a aplicatiilor in cadrul Granturilor SEE si Norvegiene 2009-2014

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Infrastructura educațională în atenția primarului Tudorel Gurgu

  Administratie locala
 • Primăria Albești vrea să modernizeze drumurile din comună

  Administratie locala
 • Planuri pentru înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale în Cerchezu

  Administratie locala
 • Planuri pentru înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale în Cerchezu

  Administratie locala
 • Primăria Saligny a solicitat fonduri guvernametale pentru dezvoltarea comunei

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771