Bucurii de Paste pentru locuitorii din Agigea

Aprilie 2014, Iulia Fţlfan

Social

O veste buna vine din partea administratiei locale a comunei Agigea si anume aceea ca, incepand cu anul acesta, anumite categorii de persoane din localitate vor primi de patru ori pe an pachete cu alimente.

"Astfel ca, primele pachete din acest an au fost oferite pensionarilor cu venituri sub 850 lei, persoanelor cu handicap, pensionarilor care au implinit varsta de pensionare dar care nu au nici un venit si persoanelor cu venit minim garantat, in data de 2 februarie 2014 cu ocazia unei importante sarbatori crestin ortodoxe si anume Intampinarea Domnului", a spus edilul sef Cristian Carjaliu.
De asemenea, aceste categorii de persoane se vor bucura de daruri din partea Primariei Agigea, atat de Paste, de Sfanta Maria si de Craciun, toate acestea pregatite cu fonduri de la bugetul local al autoritatii locale.
In acest an de sfintele sarbatori pascale, au fost impartite in perioada 14-18 aprilie 2014, la Casa de Cultura din localitatea Agigea, un numar de 850 de pachete, ce au continut alimente dintre cele mai bune precum: un kilogram de zahar, un kilogram de orez, un kilogram de ulei, un kilogram de faina si un pui de cea mai buna calitate. Si pentru a intra in posesia acestor pachete, persoanele au fost nevoite sa prezinte fie cuponul de pensie fie o adeverinta care sa ateste gradul de handicap si faptul ca sunt persoane beneficiare de ajutor social.
De un numar de 850 de daruri bogate in multe dulciuri dintre cele mai bune, au beneficiat si scolarii din cadrul unitatii de invatamant cu clasele I-VIII "Ion Borcea" si prichindeii de la Cresa "Alba ca Zapada" din localitatea Agigea cat si prescolarii din cadrul gradinitei "Rita Gargarita" din Lazu si Agigea. Acestea au fost impartite copiilor in perioada 10-11 aprilie 2014, deoarece in cursul saptamanii trecute acestia au fost in vacanta, valoarea unui pachet ridicandu-se la suma de 30 lei/copil. Pe langa sarbatoarea Pastelui, scolarii si prescolarii primesc pachete si cu ocazia Craciunului.
Pastele este cea mai importanta sarbatoare crestina. Aceasta si-a pastrat pana in prezent farmecul si semnificatia, fiind un moment de liniste sufleteasca si de apropiere de familie. Farmecul deosebit este dat atat de semnificatia religioasa - intotdeauna mai exista o sansa de mantuire - cat si de traditii: oul pictat, iepurasul, masa cu mancaruri traditionale de Paste - cozonac, pasca, miel, slujba de sambata seara cu luarea luminii.


Articole din editia din data de Aprilie 2014

 • Tariceanu, in plenul Senatului: Amenintarile proferate de Basescu la adresa lui Firea, inadmisibile

  Social
 • Cetatea Capidava, inclusa in circuitul turistic

  Social
 • Intre 29 aprilie si 6 mai, liber pe podul de la Agigea

  Social
 • Ovidiu Brailoiu: "Ultima modernizare a promenadei din Eforie Nord a fost facuta in urma

  Social
 • Doua noi sesiuni de depunere a aplicatiilor in cadrul Granturilor SEE si Norvegiene 2009-2014

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Prim─âria F├ónt├ónele va acorda stimulente financiare pentru ├«ntemeierea familiei ╚Öi pentru nou n─âscu╚Ťi

  Social
 • Caravan─â de informare pentru persoanele cu dizabilit─â╚Ťi din comuna Vulturu

  Social
 • Ziua Armatei Rom├óne s─ârb─âtorit─â ├«n municipiul Medgidia

  Social
 • Prim─âria municipiului Medgidia ├«╚Öi premiaz─â cet─â╚Ťenii

  Social
 • Flori pentru osta╚Öi la Cump─âna! Ziua Armatei Rom├óne, marcat─â de autorit─â╚Ťile comunei

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771