Social

Ziua Internationala a Romilor

In data de 8 aprilie 2014, incepand cu ora 13.00 in incinta Casei de Cultura din localitatea Cumpana s-a sarbatorit Ziua Internationala a Romilor.

Aceasta zi a fost organizata de Primaria si Consiliul Local Cumpana reprezentate legal de primarul Mariana Gaju in stransa colaborare cu Grupul de Initiativa „Cumpana” si Centrul Judetean de Resurse si de Asistenta Educationala Constanta, Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpana si Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Cumpana.
La acest eveniment au fost prezenti reprezentanti ai etniei rome din comuna Cumpana, membrii ai Grupului de Lucru Local pentru Problemele Romilor, asistentii sociali din cadrul Serviciului Public de Asistenta Sociala, cadre didactice, elevi, parinti, precum si reprezentanti ai ONG-urilor locale si ai administratiei publice locale.
Persoanele prezente au avut astfel prilejul sa cunoasca semnificatia Zilei Internationale a Romilor, sarbatorita pentru prima data la data de 8 aprilie 1971, cand, la Congresul Uniunii Internationale a Romilor, s-a luat decizia adoptarii a trei mari simboluri: limba, drapelul si imnul minoritatii rome. Prezentarea a fost urmata de o proiectie video si anume, filmul motivational „Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?” dar si de dezbateri interactive cu privire la istoricul romilor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*