Ponta, despre gazele de sist: Daca nu avem gaze din productia interna, de unde le luam? Din Rusia

Aprilie 2014, Adrian Nicărel

Actualitate

Gazele de sist reprezinta un subiect care trebuie discutat serios, precizandu-se ca, daca nu exista gaze din productia interna, atunci alternativa este cumpararea acestora din Rusia, astfel ca orice protest pe aceasta tema trebuie sa aiba un scop si o finalitate, a declarat premierul Victor Ponta.El a precizat ca se refera la acest subiect dupa ce a observat protestele organizate, duminica, in cazul gazelor de sist.

"Am vazut ieri - chiar daca nu a fost foarte mediatizat, eu iau foarte in serios - discutia despre gazele de sist. A fost o zi de organizare a unor proteste apropos de gazele de sist si cred ca e un alt subiect asupra caruia trebuie sa discutam foarte serios, pentru ca trebuie spus Bun, si daca nu avem gaze din productia interna, de unde le luam ? Din Rusia. Adica, in contextul actual, cred ca orice protest trebuie sa aiba un scop si o finalitate si cred ca o discutie serioasa pe orice tema e utila", a spus Ponta.
Peste 350 de persoane au participat, duminica dupa-amiaza, in municipiul Vaslui, la un mars de protest fata de gazele de sist, manifestantii scandand lozinci impotriva clasei politice si a firmei care desfasoara activitati de explorare a gazelor de sist in judet.
Peste 300 de oameni s-au adunat, incepand cu ora 14.00, in Piata Civica din Vaslui, scandand "Jos Basescu, Ponta si Antonescu", "Afara, afara, cu Chevronul din tara", "Refuz, rezist, gazelor de sist".
De asemenea, o parte dintre liderii protestatarilor au tinut discursuri, sustinand ca explorarea gazelor de sist este un pericol pentru mediu.
"In inima aprobarilor ilegale din Romania, constiinta de neam se trezeste. Oamenii simpli au realizat ca nu gazele de sist sunt solutia, ci agricultura. Cererea pe piata externa de produse agricole este foarte mare, dar pamanturile fertile sunt neexploatate in judetul Vaslui. A venit vremea sa ne trezim. Aici este taramul lui Stefan cel Mare si trebuie sa-l aparam", a declarat, duminica, in fata protestatarilor, George Silvestrovici, unul dintre organizatorii marsului protest.
Actiuni similara au avut loc, duminica, in localitatea Banca, unde aproximativ 30 de oameni s-au adunat in curtea sediului Caminului Cultural, precum si in municipiul Barlad, unde peste 100 de localnici si-au exprimat nemultumirile in fata sediului primariei.
Proteste fata de explorarea si exploatarea gazelor de sist au avut loc si in Bucuresti, Arad, Cluj-Napoca si Timisoara.


Articole din editia din data de Aprilie 2014

 • Transportul scolar, scutit de taxa pentru obtinerea licentei pentru transport de persoane

  Actualitate
 • Ponta, despre gazele de sist: Daca nu avem gaze din productia interna, de unde le luam? Din Rusia

  Actualitate
 • Dragnea: Nu vom renunta la proiectul de descentralizare, vom tine cont de toate comentariile CC

  Actualitate
 • La Constanta, DNA ancheteaza raul, ramul...

  Actualitate
 • Plafonul impus apicultorilor este mult prea mare pentru a putea accesa fonduri europene

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Actualitate
 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Măsuri extreme, în România. Ministrul de Interne, apel către românii din Diaspora / Se închid barurile și restaurantele, cafenelele, sălile de sport, saloanele de înfrumusețare

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771