Dragnea: Nu vom renunta la proiectul de descentralizare, vom tine cont de toate comentariile CC

Aprilie 2014, Adrian Nicărel

Politic

Ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, a declarat, luni, in plen, ca nu va renunta la proiectul de descentralizare, va tine cont de toate comentariile Curtii Constitutionale (CC) si ca a demarat procedurile de reluare a transferurilor de competenta de la institutiile centrale spre autoritatile locale.

La dezbaterea in Camera Deputatilor a motiunii PDL privind descentralizarea, Liviu Dragnea a spus ca decizia Curtii Constitutionale in privinta legii descentralizarii arata ca trebuie implementata aceasta reforma cat mai repede si ca nu va renunta la aceste proiect.
"Decizia CC privind proiectul de descentralizare sustine necesitatea acestei reforme si implementarea ei cat mai repede cu putinta. Prin urmare, va spun ca nu vom renunta la proiectul de descentralizare si nu sustinem desfiintarea a 2500 de comune din aceasta tara. De asemnea, vom tine cont de toate comentariile CC care au adus multe clartificari intr-o legislatie stufoasa", a afirmat Dragnea.
El a anuntat ca a demarat procedurile de reluare a transferurilor de competenta de la institutiile publice centrale catre autoritatile locale si fiecare minister va veni cu propriul proiect de descentralizare pe sector.
"Am demarat deja procedurile initiale de reluare a transferurilor de competenta de la institutiile publice centrale catre autoritatile locale, astfel fiecare minister va veni, in perioada urmatoare, cu propriul proiect de descentralizare in sectorul respectiv", a spus Dragnea.
El a aratat ca va oferi "explicatii mult mai amanuntite" atunci cand va veni cu proiectul in Parlament.
"Va asigur ca procesul de consultare va fi cel putin la fel de amplu cat a fost pana acum si imi doresc ca toate grupurile parlamentare sa raspunda si sa participe la grupurile de lucru pe care le vom organiza", a mai afirmat Dragnea.
El a explicat ca daca PDL nu ar fi blocat legea descentralizarii la CC, "acum s-ar fi inchis tot cadrul legal al descentralizarii, circa 14 mii de salariati ai administratiei locale ar fi lucrat in structurile descentralizate, suma de 661 milioane de lei ar fi fost transferata din conturile ministerelor in conturile noilor servicii publice locale, inclusiv in subordinea alesilor locali PDL, iar cei 3228 de primari, inclusiv PDL, ar fi avut mai multa autonomiesi ar fi avut capacitate mai mare de a rezolva direct problemele localitatilor pe care le conduc".
Dragnea a spus ca PDL propune desfiintarea comunelor cu mai putin de 2500 de locuitori si ca acest lucru "este o prostie". "Asta ar insemna sa desfiintam 2400 de comune si 22 de orase, adica peste doua treimi dinlocalitatile din Romania", a spus el.
El a adresat un mesaj catre liberali, multumindu-le ca au fost alaturi de PSD la asumarea raspunderii in Parlament pe legea descentralizarii.
Sursa: www.mediafax.ro


Articole din editia din data de Aprilie 2014

 • Transportul scolar, scutit de taxa pentru obtinerea licentei pentru transport de persoane

  Politic
 • Ponta, despre gazele de sist: Daca nu avem gaze din productia interna, de unde le luam? Din Rusia

  Politic
 • Dragnea: Nu vom renunta la proiectul de descentralizare, vom tine cont de toate comentariile CC

  Politic
 • La Constanta, DNA ancheteaza raul, ramul...

  Politic
 • Plafonul impus apicultorilor este mult prea mare pentru a putea accesa fonduri europene

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Viceprimarul din Castelu, Antoneta Prodan, consideră revocarea sa din funcție un exces de putere

  Politic
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771