Decebal Fagadau, despre lucrarile in Zona Peninsulara: "Vom reda inima orasului"

Martie 2014, Adrian Nicărel

Actualitate

Daca, pana anul trecut,doar statiunea Mamaia reprezenta punct de atractie pentru petrecerea timpului liber, din aceasta vara centrul istoric al Constantei va fi adevarata surpriza pentru turisti si constanteni, deopotriva. Desi lucrarile de restaurare, reamenajare si modernizare a centrului istoric sunt in plina desfasurare, viceprimarul Decebal Faragau da asigurari ca acestea sunt in grafic si receptia va fi efectuata la data stabilita prin contractul de executie.

In ultimii ani, centrul istoric al orasului nu a mai reprezentat punctul central al urbei, in special pentru turisti, insa chiar din aceasta vara lucrurile promit sa se schimbe.
Statiunea Mamaia va fi in continuare polul distractiei pe litoral, insa cei dornici sa viziteze locuri stravechi, incarcate de istorie, vor fi dirijati catre centrul vechi al Constantei. Faleza dintre Vraja Marii si Comandamentul Marinei este aproape gata, iar Zona Peninsulara isi schimba, incet, dar sigur, aspectul de ruina.
In cele doua zone se deruleaza, in aceasta perioada, trei mari proiecte pe bani europeni, fonduri atrase de catre administratia locala si pentru care au fost depuse eforturi considerabile. Este vorba de proiectul "Restaurarea si reamenajarea promenadei si a spatiilor verzi din zona Vraja Marii Cazino Port Tomis", in valoare de 14.790.098,44 lei, bani cu care vor fi efectuate lucrari de reparatii si de refacere a zidurilor de sprijin, parapet metalic, balustrada, amenajarea aleilor de promenada ale falezei, modernizarea aleilor pietonale in parc si amenajarea spatiilor verzi si amplasarea de mobilier urban, respectiv chioscuri, foisoare, banci, fantani si cismele, stalpi de iluminat.
Cel de-al doilea proiect este "Reamenajarea integrata a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanta", care are valoarea de 47.806.832,29 lei si care presupune reabilitarea unui numar de 21 de strazi din Zona Peninsulara a municipiului Constanta, crearea si reabilitarea sistemului de canalizare pluviala aferent strazilor ce urmeaza a fi reabilitate si mobilarea zonei cu mobilier urban.
In fine, ultimul proiect pe care Municipalitatea il implementeaza aici este "Restaurarea si reamenajarea integrata a zonei istorice Piata Ovidiu". Acesta are valoarea de 11.616.278,79 lei si este derulat prin Programul Operational Regional, pe o durata de 24 de luni. Obiectivul sau principal presupune reabilitarea infrastructurii publice urbane degradate din Centrul istoric al municipiului Constanta, prin reabilitare urmatoarele puncte: Piata Ovidiu, strazile Vasile Canarache, Marcus Aurelius si Aleea Vasile Canarache, precum si executarea de lucrari de reabilitare a scarilor de acces, respectiv din strada Marc Aureliu catre Portul Tomis si din strada Vasile Canarache catre strada Termele Romane.
Totodata, aici va fi montat mobilier urban, va fi reabilitata canalizarea pluviala, va fi reabilitata intreaga instalatie electrica si vor fi refacute spatiile verzi.
Daca aceste obiective arata acum ca dupa razboi, viceprimarul municipiului Constanta, Decebal Fagadau, da asigurari ca lucrarile pentru reabilitarea intregii zone istorice vor fi finalizate in termenul stabilit. "Daca ne-am dorit redarea identitatii orasului ca alternativa la turismul de statiune, cum este Mamaia, vom reusi sa facem o apropiere fata de mare a Constantei, municipiul care va recastiga orasul de unde a plecat totul, vom reda inima orasului".
Sursa text si imagini: www.observator.ro


Album foto

 • Articole din editia din data de Martie 2014

 • CRESC PENSIILE - Plumb: 234.000 de pensionari primesc pensii mai mari in medie cu 63 lei, pana la sfarsitul lui martie

  Actualitate
 • Judecatoria si Parchetul Harsova, la un pas de mazilire

  Actualitate
 • Primaria Navodari sustine sportul, proiectele pentru tineri si turismul

  Actualitate
 • Decebal Fagadau, despre lucrarile in Zona Peninsulara: "Vom reda inima orasului"

  Actualitate
 • "Ziua Profesiei mele" la Tortoman

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

  Actualitate
 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Actualitate
 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771