"Ziua Profesiei mele" la Tortoman

Martie 2014, Iulia Fţlfan

Social

Evenimentul ce a avut loc in data de 22 martie 204, incepand cu ora 10.00, a fost organizat de catre OMV Petrom cu sprijinul autoritatilor locale si face parte din actiunile de implicare a societatii in comunitatile locale unde aceasta desfasoara diverse activitati, in vederea dezvoltarii acestora.

Evenimentul sustinut in incinta Caminului Cultural din localitatea Tortoman a avut ca tema educatia, respectiv sprijinirea unui numar de 60 de tineri din clasele VIII-XII din comunele Tortoman si Nicolae Balcescu In esenta, scopul a fost acela ca acestia sa isi cunoasca adevaratul potential pe care mai apoi sa il valorifice la maxim prin alegerea unei cariere potrivite. S-a urmarit de asemenea, ca elevii sa constientizeze ca exista o meserie pentru fiecare talent, dar si oportunitati profesionale in comunitatile in care traiesc, respectiv in industria petroliera, precum si in productia de energie eoliana, in acest caz.
Pe parcursul evenimentului participantii au descoperit importanta alegerii unei cariere potrivite, constientizarea calitatilor / talentului fiecaruia si cunoasterea unor posibile viitoare meserii. Opiniile lor la finalul intalnirii au demonstrat ca acesti elevi au inteles ca pentru profesarea acestora trebuie sa ai talent, vocatie, seriozitate, putere de munca si de invatare continua.
Punctele urmarite pe parcursul intregii zile de voluntarii OMV Petrom, au fost:deschiderea evenimentului de catre Domnul Florin Frunza, Directorul diviziei de Energie din cadrul OMV Petrom; voluntarii din cadrul angajatilor societatii din toate segmentele de operare au prezentat cate o profesie specifica Petrom, atingand aspecte precum descrierea profesiei, puncte forte ale job-ului, satisfactia personala si calitatile necesare in vederea desfasurarii activitatii respective (au fost prezentate profesii precum geolog, inginer tehnolog, operator centrala eoliana, economist, project manager); activitati / exercitii de autocunoastere si de orientare in alegerea profesiei, efectuate impreuna cu un trainer profesionist, in cadrul carora elevii au lucrat individual si in echipa; sesiune de intrebari si raspunsuri copii voluntari Petrom, copii trainer.
La finalul evenimentului, reactiile atat ale echipei OMV Petrom, cat si ale participantilor, au fost de satisfactie si multumire, intalnirea reusind sa surprinda foarte placut ambele parti prin atmosfera foarte degajata si prin angajamentul si interesul aratate de elevii din cele doua localitati. Participantii au plecat la sfarsitul zilei cu informatii noi privind posibila viitoare cariera, evaluarea propriilor calitati si aspecte de imbunatatit, precum si faptul ca alegerea profesiei potrivite si constientizarea acestui lucru cat mai devreme posibil este de maxima importanta pentru viata fiecaruia.
Totodata, cu ocazia acestui eveniment OMV Petrom a anuntat si sponsorizarea cu echipamente educationale a Scolii generale din localitatea Tortoman cat si a Liceului "I.C. Bratianu" din Nicolae Balcescu. Prin aceste evenimente OMV Petrom isi manifesta vadit interesul in dezvoltarea comunitatilor din Romania si intelege ca, investind in copiii din Tortoman si Nicolae Balcescu, investeste in viitorul companiei si al unei tari mai "destepte", cu o forta de munca perfect adaptata pentru locurile de munca oferite.
"A fost o zi cu totul si cu totul speciala, atat pentru noi, autoritati locale si cadre didactice cat mai ales pentru cei 60 de elevi ce au participat efectiv la fiecare activitate initiata de voluntarii OMV Petrom. Doresc ca pe aceasta cale sa le multumesc pentru initiativa si pentru tot sprijinul primit din partea acestora. Este important ca inca din scoala acesti copii sa stie ce-i asteapta pe viitor si sa-si faca inca de pe acum o idee despre ce vor sa devina pe mai departe, catre ce profesii sa-si indrepte atentia", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, edilul sef al localitatii Tortoman, Lucian Chitic.

Album foto

 • Articole din editia din data de Martie 2014

 • CRESC PENSIILE - Plumb: 234.000 de pensionari primesc pensii mai mari in medie cu 63 lei, pana la sfarsitul lui martie

  Social
 • Judecatoria si Parchetul Harsova, la un pas de mazilire

  Social
 • Primaria Navodari sustine sportul, proiectele pentru tineri si turismul

  Social
 • Decebal Fagadau, despre lucrarile in Zona Peninsulara: "Vom reda inima orasului"

  Social
 • "Ziua Profesiei mele" la Tortoman

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Prim─âria F├ónt├ónele va acorda stimulente financiare pentru ├«ntemeierea familiei ╚Öi pentru nou n─âscu╚Ťi

  Social
 • Caravan─â de informare pentru persoanele cu dizabilit─â╚Ťi din comuna Vulturu

  Social
 • Ziua Armatei Rom├óne s─ârb─âtorit─â ├«n municipiul Medgidia

  Social
 • Prim─âria municipiului Medgidia ├«╚Öi premiaz─â cet─â╚Ťenii

  Social
 • Flori pentru osta╚Öi la Cump─âna! Ziua Armatei Rom├óne, marcat─â de autorit─â╚Ťile comunei

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771